Arakçi, Pakistanlı mevkidaşıyla Mekke Anlaşması'nı görüştü
İran Dışişleri Bakanı Seyyid Abbas Arakçi ile Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar telefon görüştü.
Pakistan Dışişleri Bakanlığı'na göre, iki bakan bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu; özellikle bölgedeki gelişen duruma ve barış ve istikrarı teşvik etme çabalarına odaklanıldı.
Pakistan Dışişleri Bakanı ayrıca, Pakistan, Suudi Arabistan ve Türkiye arasında yakın zamanda imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması'nın ana hatlarını da paylaşarak, stratejik işbirliğini güçlendirme ve bölgesel barış ve güvenliğe katkıda bulunma hedeflerini vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran İslam İnkılabı lideri Mücteba Hameney'in kararnamesiyle altı yüksek rütbeli komutan Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanlığı ve Devrim Muhafızları komutanlıkları gibi önemli görevlere atandı.
Kolombiya'daki 7,4 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 111'e yükseldi, 87 kişi yaralandı.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bekayi, Pakistan, Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki mutabakata ilişkin, bölge ülkelerinin son yıllardaki gelişmelerin ardından güvenliğin dış aktörlere bırakılamayacağını daha iyi anladığını söyledi.