Arjantin DSÖ'den çekilme kararı aldı
Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, Kovid-19 sürecinde alınan önlemleri eleştirerek ülkesinin Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) çekilme kararı aldığını duyurdu.
Milei, ülkesinin Dünya Sağlık Örgütü’nden çekileceğini açıkladı. Milei, DSÖ’nün salgın dönemindeki politikalarını sert bir dille eleştirerek, uzun süreli karantina uygulamalarının insanlığa karşı suç teşkil ettiğini savundu.
Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “İlkel karantinanın fikir babalarıydılar. Bu durum, tarihin en tuhaf insanlığa karşı suçlarından birinin işlenmesi anlamına gelmiştir. Bu nedenle DSÖ gibi uygunsuz bir kurumu terk etmeye karar verdik.” ifadelerini kullandı.
Devlet Başkanlığı Sözcüsü Manuel Adorni, düzenlediği basın toplantısında, Arjantin hükümetinin DSÖ’nün Kovid-19 sürecinde uyguladığı politikalarla derin görüş ayrılıkları yaşadığını belirtti. Arjantin’in DSÖ’den fon almadığını vurgulayan Adorni, “Uluslararası bir kuruluşun sağlığımıza ya da egemenliğimize müdahale etmesine izin vermeyiz.” dedi.
Adorni, DSÖ’nün karantina politikalarının bilimsel temelden yoksun olduğunu ve Arjantin ekonomisine büyük zarar verdiğini savunarak, bu adımın hizmet kalitesinde bir değişiklik oluşturmayacağını belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kolombiya'nın batısında meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde can kaybı 188'e yükseldi. Depremde bin 677 kişi yaralanırken, ekiplerin kurtarma ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor.
Kuzey Kore, ABD ile Güney Kore'nin geniş kapsamlı ortak askeri tatbikatlarına günler kala doğu kıyısından denize doğru balistik füze fırlattı. Güney Kore ordusu füzenin 700 kilometreden fazla yol aldığını açıklarken, Japonya füzenin münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğünü bildirdi.
ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Hürmüz Boğazı üzerinde "tam kontrole" sahip olduğunu öne sürerken İran, Washington yönetimi taleplerini kabul etmeden boğazın açılmayacağını bildirdi. Karşılıklı tehditlerin yükseldiği süreçte ABD güçlerinin İran'a yönelik deniz ablukası kapsamında bir gemiye füze saldırısı düzenlemesi, Yemen'de Kızıldeniz'deki bir gemiye yönelik saldırıda 6 kişinin hayatını kaybetmesiyle bölgedeki deniz güvenliği krizi daha da büyüdü.
Suudi Arabistan, Kuveyt, Ürdün ve Lübnan'ın yanı sıra Arap Birliği ile Körfez İşbirliği Konseyi, Kolombiya'nın işgal altındaki Suriye toprağı Golan Tepeleri üzerindeki siyonist rejimin sözde egemenliğini tanımasını kınadı. Arap ülkeleri, kararın uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler kararlarına aykırı olduğunu belirterek Bogota yönetimine geri adım atması çağrısında bulundu.