Asya Pasifik’te Tayvan ile Çin arasında gerilim

Tayvan Savunma Bakanlığı, Çin’e ait 38 hava aracı ve 6 geminin ada çevresine tespit edildiğini açıkladı.
Asya Pasifik'te gerilim yeniden tırmanıyor.
Tayvan Adası'nın çevresinde Çin'e ait 38 askeri hava aracı ve 8 geminin tespit edildiği bildirildi.
Tayvan Savunma Bakanlığı, tarafından yapılan açıklamada, Tayvan Adası'nın çevresinde 38 askeri hava aracının uçuşunun gözlendiği belirtildi.
Açıklamada, hava araçlarından 35'inin, Tayvan Boğazı'nda tarafların etki alanlarını ayırdığı kabul edilen orta çizgiyi geçtiği ve Tayvan'ın "Hava Savunma Tanımlama Bölgesi (ADIZ)" ilan ettiği sahanın kuzey, güneybatı ve doğu bölümlerinde uçtuğu kaydedildi.
Ada çevresinde ayrıca Çin donanmasına ait 7 savaş gemisi ile 1 geminin tespit edildiği ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İsviçre'de düzenlenen 113. Uluslararası Çalışma Konferansı'nda Filistin'in statüsü, "ulusal kurtuluş hareketi"nden "üye olmayan gözlemci devlet" statüsüne yükseltildi. Karar, işgalci rejimin engelleme çabalarına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.
Rusya Savunma Bakanlığı, son bir haftada Ukrayna'nın Sumi ve Donetsk bölgelerindeki 7 yerleşim yerini ele geçirdiklerini açıkladı.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne gıda ablukasını kırmak için pazar günü Sicilya’dan yola çıkan Özgürlük Filosu Koalisyonu’na (FFC) ait Madleen yelkenlisi, Akdeniz’deki ilerleyişini sürdürüyor.
ABD ile Çin arasında yaşanan gümrük vergileri artışı gerginliği devam ederken, her iki ülkenin Hazine ve Ticaret Bakanlarının Londra'da bir araya geleceği belirtildi.