Avrupa başkentlerinde Gazze'yle dayanışma amacıyla gösteriler düzenlendi

Londra, Kopenhag, Amsterdam gibi başkentlerde işgalci Siyonist rejimin saldırılarına tepki göstermek amacıyla protestolar düzenlendi.
Binlerce kişi, bugün İngiltere'nin başkenti Londra'nın merkezinde Filistinlileri desteklemek ve işgalci rejimin Gazze Şeridi'nde günlerdir gerçekleştirdiği katliamları kınamak için gösteri yaptı.
Gösteriler, İngiliz polisinin, HAMAS'a destek veren herkesin tutuklanabileceği yönündeki uyarısının ardından gerçekleşti.
Sabah saatlerinde BBC genel merkezi yakınında toplanan katılımcılar, öğleden sonra da Parlamento ve Downing Caddesi'ndeki Başbakan Rishi Sunak'ın ikametgahı yakınındaki başka bir gösteride bir araya geldi ve yürüyüş gerçekleştirdi.
Göstericiler, Filistin bayrakları ve üzerinde "Filistin'e Özgürlük", "Katliamı Durdurun" ve "israile yaptırım" yazılı sloganların yer aldığı pankartlar taşıdı.
Öte yandan Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da da Gazze'ye destek ve işgalci rejimin saldırılarına tepki göstermek amacıyla gösteri düzenlendi.
Gösterilerde, direniş gruplarına selam gönderilerek, "Vurun, Tel Aviv'i yok edin" sloganları atıldı.
Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da da işgalin Gazze'ye yönelik katliamları, düzenlenen büyük bir yürüyüşle protesto edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler (BM), siyonist rejimin saldırılarının Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmenin yanı sıra ülkeyi son derece hassas bir dönemde daha da istikrarsızlaştırdığını belirtti.
Türkiye, Ürdün, BAE, Bahreyn, Suudi Arabistan, Irak, Umman, Katar, Kuveyt, Lübnan ve Mısır, siyonist rejimin Suriye'ye yönelik saldırıları sonrası ortak açıklama yayınladı.
İngiltere ile Almanya arasında savunma, göç ve ticarette iş birliği için kapsamlı bir anlaşma imzalandı.
Süveyda'da Dürzi ve Bedevi gruplar arasında çatışmalar yeniden şiddetlendi.