Avrupa İlaç Ajansı, Çin aşısı CoronaVac'ı ön incelemeye aldı

Avrupa İlaç Ajansı, Sinovac şirketi tarafından üretilen ve Türkiye'de de kullanılan Çin aşısı CoronaVac için ön değerlendirme sürecini başlattı.
Avrupa İlaç Ajansı, Türkiye'de de kullanılan Çin aşısının ön değerlendirme sürecini başlattı. Avrupa İlaç Ajansı'ndan salı günü yapılan açıklamada, Çin'in Sinovac firmasının geliştirdiği CoronaVac aşısının hayvan ve insan deneylerine ilişkin sonuçların değerlendirmeye alındığı bildirildi.
Konuya dair Avrupa İlaç Ajansı tarafından yapılan açıklamada, "EMA'nın insan ilaçları komitesi (CHMP), Sinovac Life Sciences tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının ön değerlendirme sürecinin başlattı. CHMP'nin sıralı incelemeyi başlatma kararı, laboratuvar çalışmalarından (klinik olmayan veriler) ve klinik çalışmalardan elde edilen ön sonuçlara dayanmaktadır. Bu çalışmalar, aşının, Covid-19'a neden olan virüs olan SARS-CoV-2'yi hedefleyen antikorların üretimini tetiklediğini ve hastalığa karşı korunmaya yardımcı olabileceğini düşündürmektedir" ifadelerine yer verildi.
Sinovac, aşı testlerine ilişkin verileri Avrupa İlaç Ajansı'na sundu. Aşının Avrupa'dan onay alması uluslararası seyahatler için de önem arz ediyor. Türkiye, aşılamada şu ana kadar ağırlıklı olarak Sinovac aşısını kullandı.
Çin ve Rusya'nın geliştirdiği aşılar henüz Avrupa Birliği'nin sağlık otoritelerinden onay almış değil. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), insani yardımların girişinin engellendiği Gazze Şeridi'nde yetersiz beslenme vakalarının arttığını açıkladı.
Fransa’nın Bougival kentinde, Yeni Kaledonya’nın özel statülü bir devlet haline gelmesini öngören anlaşma imzalandı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Çin'in Güney Çin Denizi üzerindeki hak iddialarının Hint-Pasifik'te barışı baltaladığını iddia etti.
ABD'nin Arizona eyaletinin Coconino bölgesinde 2007'den bu yana ilk kez bir kişi akciğer vebası nedeniyle hayatını kaybetti.