Avrupa Konseyi Başkanı Costa: Gazze'deki sivil katliamı ve abluka derhal sona ermeli

Avrupa Konseyi Başkanı Antonio Costa, siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarını ve sivillere uygulanan ablukayı sert sözlerle eleştirerek, "Gazze'de yaşananlar bir insani trajedidir. Tüm bir halk ezici, orantısız bir askeri güçle karşı karşıya bırakılıyor." dedi.
Avrupa Konseyi Başkanı Antonio Costa, siyonist rejimin Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü soykırım ve sivil altyapıya yönelik saldırılar karşısında derin bir şok yaşadığını belirtti.
Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Costa, "Gazze'den gelen haberler karşısında şoktayım: Açlıktan kıvranan siviller, tekrar bombalanan hastaneler. Şiddet durmalı!" ifadelerini kullandı.
Costa, siyonist rejimin Gazze'ye uygulanan ablukayı derhal kaldırma ve insani yardımların güvenli, hızlı ve engelsiz bir şekilde ulaştırılmasını sağlama çağrısında bulundu.
"Gazze'de yaşananlar bir insani trajedidir. Tüm bir halk ezici, orantısız bir askeri güçle karşı karşıya bırakılıyor. Uluslararası hukuk sistematik olarak ihlal ediliyor" dedi.
Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda son 24 saat içinde en az 140 Filistinlinin şehit olduğu bildirildi. Bu saldırılar, Gazze'deki insani krizin daha da derinleşmesine neden oluyor. Shocked by the daily news coming from Gaza: civilians starving, hospitals hit again by strikes. Violence must stop!
(İLKHA)
The Israeli government must lift the blockade now and ensure the safe, swift, and unimpeded access of humanitarian aid.
What’s happening in Gaza is a…
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Estonya’nın başkenti Tallinn’den havalanan iki sivil helikopter, havada çarpıştı. Kazada helikopterlerde bulunan 5 kişi öldü.
Odisha eyaletine bağlı Koraput, Jajpur, Dhenkanal, Mayurbhanj, Ganjam ve Gajapati gibi birçok ilçede etkili olan hava koşulları, bölgede günlük yaşamı olumsuz etkilerken, yıldırım isabet etmesi sonucu 15 kişi hayatını kaybetti.
Fas, 2012'de kapattığı Şam Büyükelçiliğini yeniden açacağını duyurdu.