Avrupa ülkelerinden ortak Gazze açıklaması: Ateşkese dönülsün!
Almanya, Fransa ve İngiltere, siyonist işgalinin geçen Salı günü Gazze Şeridi'ne yönelik soykırımcı savaşının yeniden başlamasının ardından, bölgede ateşkese derhal dönülmesi çağrısında bulundu.
İngiltere, Almanya ve Fransa'nın dışişleri bakanlarının ortak açıklamasında, işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarının yeniden başlamasının, Gazze halkı, esirler, aileleri ve tüm bölge için dramatik geri adım anlamına geldiği belirtildi.
Açıklamada, "Sivil kayıplar karşısında dehşete düşmüş durumdayız ve derhal ateşkese geri dönülmesi çağrısında bulunuyoruz." denildi.
Tüm taraflar ateşkesin tam olarak uygulanması ve kalıcı hale gelmesini sağlamak üzere müzakerelere yeniden başlamaya çağrılırken, bunun siyonist esirlerin serbest bırakılmasını da içerdiği kaydedildi.
Daha fazla kan dökülmesinin kimsenin yararına olmadığına işaret edilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
"israil, uluslararası hukuka tam anlamıyla saygı göstermeli ve yardım akışına derhal izin vermeli. Siviller korunmalı ve temel yardımlardan mahrum bırakılmamalı. israili su ve elektrik dahil insani erişimi yeniden tesis etmeye ve uluslararası insani hukuka uygun olarak tıbbi bakım ve geçici tıbbi tahliyelere erişimi sağlamaya çağırıyoruz."
İsrail, Gazze'nin orta kesimlerinde Birleşmiş Milletler (BM) Proje Hizmetleri Ofisi'ne (UNOPS) ait misafirhaneye gerçekleştirdiği ve bir çalışanın öldüğü saldırı karşısında "derin şok" duyulduğu belirtilen açıklamada, kurbanlar arasında Avrupa vatandaşlarının da bulunduğu aktarıldı.
Açıklamada, "BM personeli ve binaları korunmalı ve asla hedef olmamalıdır. Yaşananlara ilişkin kapsamlı soruşturma yürütülmelidir. Uzun süreli ateşkes, sürdürülebilir barışa, iki devletli çözüme ve Gazze'nin yeniden inşasına giden tek güvenilir yoldur." denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Moldova Enerji Bakanı Dorin Junghietu, "Ucuz gaz dönemi bitti" derken, bakanlığın internet sitesinde vatandaşların "yoğun saatlerde elektrik kullanmamasını" öneren bir çağrı metni yayınlandı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın arabuluculuğunda Ruanda ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasında barış anlaşması imzalandı.
İran’ın Hürmüz Boğazı'nda Nazaat Adaları bölgesinde iki gün sürecek deniz tatbikatı başlattığı bildirildi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Karadeniz’de uluslararası sularda iki gemiye düzenlenen saldırıyı “terör eylemi” olarak nitelendirerek, Ukrayna’nın bölgedeki güvenliği hedef alarak krizi derinleştirdiğini söyledi ve “Bunun bir bedeli olacak” ifadeleriyle Moskova’nın karşılık vermeye hazırlandığını bildirdi.