Avustralya'da deniz uçağı düştü: 3 ölü 4 yaralı
Avrupalı turistleri taşıyan küçük bir deniz uçağının Batı Avustralya açıklarında okyanusa çakılması sonucu üç kişi hayatını kaybetti, 4 kişi sağ kurtuldu.
Yerel medyaya göre uçak, quokka adı verilen dost canlısı keseli hayvanlarıyla ünlü, turistlerin ilgi odağı olan Rottnest Adası'ndan ayrılırken düştü.
Kaza sonrası bölgeye sevk edilen ekipler enkazı denizden çıkarırken, eyalet Başbakanı Roger Cook üç kişinin öldüğünü, dört kişinin ise sağ kurtulduğunu doğruladı.
Ölenler arasında İsviçreli 65 yaşındaki bir kadın, Danimarkalı 60 yaşındaki bir erkek ve 34 yaşındaki yerel pilot da bulunuyor.
63 yaşındaki İsviçreli bir adam, 58 yaşındaki Danimarkalı bir kadın ve 60'lı yaşlardaki Avustralyalı bir çift ise kazadan sağ olarak kurtuldu.
Uçağın, kalkış sırasında bir kayaya çarptığı bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hindistan'da seçmen listelerinin yeniden düzenlenmesine karşı organize edilen gösterilerde gözaltına alınan "Z kuşağı" internet kullanıcıları öncülüğünde kurulan Hamam Böceği Halk Partisi liderleri "bir yıl boyunca barışı ihlal etmeme" şartıyla serbest bırakılldı.
ABD’de 4 Cumhuriyetçi ve 2 Demokrat senatör, Trump yönetiminin Rusya’dan dizel yakıt satın alma planına karşı çıkarak, “Derhal vazgeçin” çağrısı yaptı.
Polonya Başbakanı Donald Tusk ile Başbakan Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı Wladyslaw Kosiniak-Kamysz'a yönelik olası bir saldırı planı hakkında polise bilgi ulaştığı belirtilirken, Tusk "suikast tehdidi"nde bulunan kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hürmüz Boğazı’ndan geçmeye çalışan bir süper tankerin deniz mayınına çarptığını ve geminin makine dairesinde patlama meydana geldiğini açıkladı.