Bahamalar, Filistin'i resmen tanıdı

Kuzey Amerika ülkesi Bahamalar, Filistin'i resmen tanıdığını duyurdu.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bahamalar'ın Filistin'i resmen devlet olarak tanıdığı ve iki devletli çözümü desteklediği belirtildi.
Açıklamada, hükümetin Filistinlilerin siyasi statülerini özgürce belirleme ve ekonomik, sosyal, kültürel gelişimlerini serbestçe sürdürme hakkını desteklediği ifade edildi.
Geçen ay Barbados ve Jamaika da Filistin'i devlet olarak tanıma kararı almıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filipinler'deki Moro İslami Kurtuluş Cephesi Lideri Hacı Murad İbrahim ile görüştü.
Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, "Gazze'ye gelen yakıta 100 günden uzun süredir uygulanan mevcut abluka sona ermezse, çocuklar susuzluktan ölmeye başlayacak." açıklamasını yaptı.
Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen gösteride, önce Gazze’de yaşanan yıkım ve ardından İran’a yönelik saldırılar protesto edildi.
İran Devrim Muhafızları Ordusu'na ait füzeler, saat 16.00 sıralarında işgal altındaki topraklara doğru ateşlendi.