Bakan Şimşek, Barzani ile Dubai’de ekonomik işbirliğini görüştü
![Bakan Şimşek, Barzani ile Dubai’de ekonomik işbirliğini görüştü Bakan Şimşek, Barzani ile Dubai’de ekonomik işbirliğini görüştü](/img/NewsGallery/2025/2/12/442225/FeaturedImage/adb3958c-f90b-47c7-aad3-589b55b964ba.webp)
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ile Dubai’de petrol ihracatı, Kalkınma Yolu Projesi ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesini ele aldı.
Bakan Şimşek, Dubai’de devam eden Dünya Hükümetler Zirvesi (WGS 2025) kapsamında Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ile bir araya geldi.
Kürdistan Bölgesi Hükümetinin resmi sayfasında yapılan açıklamaya göre, toplantıda ticaret, ekonomi ve yatırım alanlarında işbirliğinin artırılması vurgulandı. İki taraf, Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için atılacak adımları değerlendirdi.
Görüşmede, Kürdistan Bölgesi ile Irak Federal Hükümeti arasındaki mevcut sorunların çözümü ve bölgenin petrol ihracatının en kısa sürede yeniden başlatılması konuları da ele alındı.
Ayrıca, Körfez ülkeleri, Irak ve Kürdistan Bölgesi'ni Türkiye ve Avrupa’ya bağlayacak Kalkınma Yolu Projesi’nin stratejik önemi masaya yatırıldı. Taraflar, Kürdistan Bölgesi'nin bu büyük projede aktif rol alması gerektiği konusunda mutabık kaldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ülkenin geleceğini belirleyecek bir anayasal bildirinin yayımlanmasına zemin hazırlayacak olan Suriye Cumhurbaşkanlığı Ulusal Konferansının hazırlık komitesi oluşturuldu.
Büyük Göller Bölgesi'nde artan gerilimler, Güney Afrika’nın Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki barışı koruma misyonlarını zorlaştırıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, "israilin 15 ay süren saldırıları neticesinde oluşan zararın toplamı 100 milyar dolara yaklaşıyor. Şunu unutmayalım, hukukta prensip, zararın müsebbibinden tahsil edilmesidir." dedi.
Suriye'nin Deyrizor şehrinde 24 saat içinde 13 kişi, savaştan kalma kalıntıların patlaması sonucu hayatını kaybetti.