Bangladeş'teki 5,7'lik depremde 3 kişi öldü
Bangladeş'in başkenti Bangladeş'te meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremde 3 kişi öldü.
Cuma sabahı başkent Dakka ve Bangladeş'in bazı kesimlerini sarsan 5,7 büyüklüğündeki depremde en az üç kişinin öldüğü doğrulandı.
Yerel medyaya göre deprem sırasında beş katlı bir binanın korkuluğu çöktü ve devrildi. Korkuluğun üzerlerine düştüğü 3 yaya hayatını kaybetti.
Ayrıca depremde üç kişi de yaralandı; Dakka halkı, binaların sallanması ve bazı geçici yapıların çökmesi üzerine korkup evlerinden dışarı fırladı.
Dakka ve ülkenin diğer bölgelerinde çok sayıda ev çeşitli derecelerde hasar gördü.
Yetkililer, depremin ardından acil müdahale ekipleri başlattı ve afet yardım çalışmalarına destek olmak üzere bölgeye bir çalışma ekibi gönderdi.
Depremin merkez üssünün başkent Dakka'daki Agargaon Sismik Merkezi'nin 13 kilometre doğusunda olduğu bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hindistan’ın Karnataka eyaletinde, merkez bankası görevlisi kılığına giren silahlı bir grup, 70 milyon rupi (yaklaşık 800 bin dolar) taşıyan para nakil aracını gündüz vakti soydu. Olay, Bengaluru kentinin merkezinde yaşanırken, polis şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı bir operasyon başlattı.
Gazze Sivil Savunma, yarın sabahtan itibaren enkaz altında şehitlerin naaşlarını aramaya başlayacaklarını bildirdi.
Darfur'un kuzeyindeki El-Faşer, uzun süren ablukanın ardından Şiddet dalgasıyla "insani trajedi sahnesi" haline geldi. Uluslararası toplum, şehirdeki sivillere yönelik ihlaller nedeniyle harekete geçmeye çağrılıyor.