Batı Şeria'da işgalcilerin esir aldıkları Filistinlilerin sayısı 8 bin 340'a yükseldi

İşgalci siyonistler, Batı Şeria'da son 24 saatte en az 30 Filistinliyi esir aldı.
Esirler ve Eski Esirler Otoritesi ve Filistin Esirler Kulübü, yaptıkları ortak açıklamada, işgal kuvvetlerinin, son 24 saat içinde başta Tulkarm şehrindeki Nur Şems kampı olmak üzere bazı yerlere baskın ve saldırılar düzenlediğini bildirdi.
Açıklamada, aralarında kadınların da olduğu en az 30 Filistinlinin yasadışı uygulamalarla esir alındığı kaydedildi.
Saldırıların fazlalığı nedeniyle esir sayısının daha çok olabileceğine dikkat çekilen açıklamada, "7 Ekim'den sonra esir alınanların sayısı yaklaşık 8 bin 340'a yükseldi ve bu sayıya evlerden, askeri kontrol noktalarından esir alınanlar, baskı altında teslim olmaya zorlananlar ve rehin tutulanlar da dahildir." denildi.
Açıklamada, özellikle 7 Ekim'de Gazze'ye yönelik başlatılan saldırı sonrası işgalcilerin Batı Şeria'da baskı ve şiddetini arttırdığına dikkat çekildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İsviçre’nin Valais kantonunda Alp Dağları’ndan kopan dev buzul parçası, Lötschental Vadisi’ndeki Blatten köyünü yerle bir etti.
UNICEF, Sudan'ın Hartum eyaletinde kolera vakalarının son günlerde yaklaşık dokuz kat arttığını, ocak ayından bu yana bildirilen 7.700 vakadan binden fazlasını 5 yaş altı çocuklardan oluştuğunu, bir milyondan fazla çocuğun salgından etkilenme riski taşıdığını açıkladı.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.