Batı Şeria'nın Kalkilya şehrinde 2 genç şehit edildi

Batı Şeria'nın Kalkilya şehrinde Filistinli 2 genç, işgal kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu şehit oldu.
Filistin Sağlık Bakanlığı, Mahmud Hassan Abdurrahman Zeyd (28) ve İhab Abdulkerim Musa Ebu Hamed'in (29) Kalkilya'da işgal kurşunları sonucu şehit olduklarını bildirdi.
Filistin medyasına göre işgal ordusuna ait özel bir kuvvet, Kalkilya merkezde araçla seyir halinde olan iki gencin aracına ateş açmıştı
İşgal kuvvetleri, saldırı sonrası ambulans ekiplerinin ve vatandaşların olay yerine ulaşmasını da engelledi.
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde işgalci askerlerin aracın etrafını sararak, vücutlarının her yerinde kurşun yarası olan iki genci dışarı çıkardıkları görüldü.
Yerel medya, işgal kuvvetlerinin araca el koyarak iki şehidin naaşlarını da alıkoyarak kentten çekildiğini bildirdi.
Olay yerinde bulunan iki kişinin de hafif yaralandığı aktarıldı.
Dün de işgalciler yine Kalkilya'da 15 yaşındaki Naim Abdullah Naim Samha isimli çocuğu katletmişti.
Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, Zeyd ve Ebu Hamed adlı iki gencin şehit olmasıyla birlikte Batı Şeria'da şehit sayısı 7 Ekim'den bu yana 135'i çocuk 552 şehide ulaştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bolivya'da içinde 5 yolcunun bulunduğu uçağın kaybolduğu bildirildi.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), işgal rejiminin 2 aydır tüm insani yardım ve tıbbi malzemelerin girişlerini engellemesiyle Gazze'de gıda stoklarının çoğunlukla tükendiğini ve suya erişimin imkansız hale geldiğini belirtti.
Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu’nun “Conscience” gemisine Malta açıklarında düzenlenen saldırıyı kınadı.
Yemen'deki direniş hareketi Ensarullah, işgal altındaki Hayfa'da siyonist düşmanın "hayati hedeflerinden" birini daha hipersonik balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu.