Belçika'da Gent Üniversitesi işgal çetesiyle akademik ilişkilerini askıya aldı

Belçika'da Gent Üniversitesi, siyonist işgal çetesiyle tüm akademik işbirliği anlaşmalarını askıya aldığını duyurdu.
Üniversite Rektörü Rik Van de Walle tarafından yapılan yazılı açıklamada, kararın gerekçesi olarak "israil hükümeti tarafından gerçekleştirilen insan hakları ihlallerinin boyutu, süresi ve niteliği" gösterildi.
Üniversite yönetiminin, işgal çetesinin üniversiteleri ve araştırma kurumlarıyla devam eden tüm akademik işbirliğini durdurduğu belirtilen açıklamada, işbirliğinin hukuken sona erdirilmesinin mümkün olmadığı halde üniversitenin ilgili projelerden tek taraflı çekileceği kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.
Çin’in, Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı Paracel Adaları’na iki gelişmiş H-6 bombardıman uçağı konuşlandırdığı belirtildi.
ABD'li Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, geliştirdiği en güçlü uzay roketi olan Starship’in 9’uncu uçuş testini gerçekleştirdi. Yakıt sızıntısı nedeniyle irtifa sorunu yaşayan roket, fırlatmadan 30 dakika sonra havada infilak etti.