Biden, ABD'nin Suriye'deki sivil katliamını görmedi!

ABD Başkanı Biden, sivillerin de katledildiği saldırıda DAİŞ yöneticilerinden Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'yi de öldürdüklerini açıkladı ancak sivil katliamı görmezden geldi.
ABD Başkanı Joe Biden, Suriye'nin Atma bölgesinde, aralarından kadın ve çocukların da olduğu ve 13 kişinin hayatını kaybettiği belirtilen saldırıya ilişkin açıklama yaptı.
Biden, verdiği talimatla düzenlenen saldırıda DAİŞ yöneticilerinden Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'yi öldürdüklerini söyledi.
Biden, ABD askerlerinin yaptığı sivil katliam ve verdikleri zayiata ilişkin ise herhangi bir bilgi vermedi.
Saldırıda 6'sı çocuk ve 4'ü kadın 13 kişi hayatını kaybetti
Sivil Savunma ekibi Beyaz Baretlililer, saldırıya ilişkin yaptıkları açıklamada, "Amerikan güçlerinin gece yarısından hemen sonra düzenlediği hava operasyonunun ardından meydana gelen bombalı saldırı ve çatışmalarda 6'sı çocuk ve 4'ü kadın en az 13 kişi hayatını kaybetti." ifadelerini kullanmıştı.
ABD askerleri kendi helikopterini imha etti
ABD'nin hava saldırısı esnasında birkaç askerinin de yaralandığı, bir helikopterlerinin karşı saldırıda veya teknik nedenlerden dolayı iniş yaptıktan sonra imha edilmek zorunda kaldığı belirtilmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres Genel Sekreter, mevcut yapının 1945 yılının gerçeklerini yansıttığını belirtti.
İran ve Rus Silahlı Kuvvetleri, Zapad-2025 tatbikatı sırasında taarruz harekatı tatbikatı yaptı.
AB Dışişleri Bakanı Kaja Kallas, AB'nin işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirme planlarını doğruladı.
Tunus'tan Gazze'ye doğru yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na Türkiye'den katılan El Aksa Platformu üyesi Sinan Akılotu, yarın Sicilya açıklarındaki İtalyan filoyla buluşmayı hedeflediklerini bildirdi.