Bir milyon Gazzeli yeniden yerinden edilecek

İşgal rejimin Gazze kentini işgal planına onay vermesiyle, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşayan yaklaşık bir milyon Filistinli bir kez daha zorla göç ettirilecek.
İşgal rejimi Güvenlik Kabinesi, işgalci Netanyahu başkanlığında gerçekleştirdiği toplantıda, Gazze kentinin işgaline yönelik planı onayladı. Böylece saldırıların odak noktası yeniden Gazze’nin kuzeyi oldu.
Netanyahu, kabine toplantısı öncesi Fox News’e verdiği röportajda, "Gazze’nin tamamını işgal etme" hedefini dile getirmişti. Ancak İşgal rejimi sözde bazı üst düzey isimleri, özellikle de Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, bu fikre karşı çıkıyor. Ayrıca bölgede tutulan işgalci esirlerin güvenliği ve uluslararası kamuoyunun tepkisi de işgalin şimdilik sadece Gazze kentiyle sınırlandırılmasında etkili oldu.
İşgal rejiminin Gazze kentine yönelik saldırıları, 7 Ekim 2023'ten bu yana zaten defalarca zorla göç ettirilmiş olan Filistinliler için yeni bir tehcir dalgasını gündeme getirdi. İşgal rejimin “tahliye emri” adı altında yürüttüğü politikalarla yaklaşık 1 milyon Filistinli, kuzeyden çıkarılarak Gazze’nin orta kesimlerine göç etmeye zorlanıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal rejiminin teslim ettiği şehit cenazeleri, Gazze’de bir kez daha büyük acılara sahne oldu. Han Yunus’taki Nasır Tıp Merkezi’ne gelen aileler, parçalanmış ve işkence izleri taşıyan cesetler arasında evlatlarını teşhis etmeye çalıştı.
İslami Direniş Hareketi (HAMAS), işgal rejiminin güney Lübnan’daki sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Lübnan halkıyla dayanışma mesajı verildi.
Filipinler'in kuzeyindeki Luzon Adası’nda sabah saatlerinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.
HAMAS, bombardımanda yıkılan tünel ve binaların altında kalan işgal esirlerin cesetlerine ulaşamadıklarını, işgalcilerin kurtarma ekipmanlarının Gazze’ye girişine izin vermemesi nedeniyle teslim sürecinin aksadığını açıkladı.