Blinken "Orta Doğu" turuna çıkıyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Orta Doğu'ya giderek Gazze'deki son durumu ve esir takasına ilişkin süreci muhataplarıyla değerlendirecek.
ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Blinken, Suudi Arabistan, Ürdün ve siyonist rejimi ziyaret edecek.
Blinken’ın çarşamba gününe dek sürecek Orta Doğu turu kapsamında Gazze'de rehinelerin serbest bırakılması ve ateşkesin sağlanmasına dönük çabaları ele alacağı aktarıldı.
Açıklamada, “Bakan ayrıca çatışmanın yayılmasını önlemenin önemini vurgulayacak ve israil için güvenlik garantisi olan bağımsız bir Filistin devletine giden yol da dahil olmak üzere bölgede kalıcı barış ve güvenliğin sağlanmasına yönelik devam eden çabaları ele alacak” ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.
Çin’in, Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı Paracel Adaları’na iki gelişmiş H-6 bombardıman uçağı konuşlandırdığı belirtildi.
ABD'li Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, geliştirdiği en güçlü uzay roketi olan Starship’in 9’uncu uçuş testini gerçekleştirdi. Yakıt sızıntısı nedeniyle irtifa sorunu yaşayan roket, fırlatmadan 30 dakika sonra havada infilak etti.