BM Gıda Hakkı Özel Raportörü bir raporunda, Gazze Şeridi sakinleri dünyadaki kıtlık çeken nüfusun yüzde 80'ini oluşturduğunu ve savaş tarihinde, bir milletin bu kadar kıtlık ve açlık çektiğine dair hiçbir kanıt ve belgeye rastlanmadığını bildirdi.
BM raportörlerinden Michael Fahri, BM Genel Kurulu'na sunduğu raporda "Gazze Şeridi'nde yaşayanların açlığa mahkum etmek, savaşın ikinci gününde başladı." ifadesine yer verdi.
Fahri, raporunun devamında Gazze Şeridi'ne giren sınırlı yardımlar da çoğunlukla orta ve güney bölgelere gönderilirken, işgal rejimi Gazze Şeridi sakinlerine kuzey bölgelerine gitmeye zorlamıştı.
Fahri ayrıca "Aralık 2023 civarında, Gazze Şeridi sakinleri dünyanın kıtlıktan muzdarip nüfusunun yüzde 80'ini oluşturuyor." ifadesine yer verirken, "Savaş tarihinde bir milletin bu kadar kıtlık ve açlık çektiğine dair bir kayıt yok ve bu bölgede 2,3 milyon Filistinlinin başına gelenlerin eşi benzeri görülmemiştir." vurgusunda bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalcilerin Gazze Şeridi'ne yönelik 465 gündür devam eden saldırılarında şehid sayısı 46 bin 645’e, yaralıların sayısı ise 110 bini geçti.
Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanları, Filistin Yönetimi'nin Batı Şeria'da El Cezire kanalını yasaklamasını eleştirerek, bu kararı "ifade özgürlüğüne saldırı" olarak nitelendirdi.
Suriye'de Esad rejiminin devrilmesinin ardından kurulan yeni yönetimin Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Türkçe yaptığı paylaşımda, "Yeni Suriye'yi temsil etmek üzere Türkiye'ye ilk resmi ziyaretimizi gerçekleştireceğiz." dedi.
HAMAS'ın merhum lideri şehit Yahya Sinvar'ın naaşının işgal rejimi ile yapılacak bir esir takasıyla HAMAS'a teslim edilmesini talep etmesine rağmen, bu talebin kabul edilmeyeceğini yazdı.