BM: Gazze'de hiçbir yer güvenli değil, ateşkes şiddetle gereklidir

Birleşmiş Milletler (BM) Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı DiCarlo, Gazze'de hiçbir yerin güvenli olmadığını, ancak siviller giderek küçülen alanlara göç etmeye devam ettiğini açıkladı.
BM Siyasi İşler ve Barış İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo, Gazze'deki Güvenlik Konseyi toplantısında ve işgal rejiminin okul bombalamasına ilişkin yaptığı konuşmada "israil Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) El-Tabain okuluna hava saldırısı 10 Ağustos'un başlarında gerçekleşti. Yerel Filistin kaynaklarına göre, onlarca Filistinli öldü ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu birçok kişi yaralandı." dedi.
DiCarlo, BM Genel Sekreteri'nin, yüzlerce Filistinli ailenin sığındığı bir okula yapılan başka bir saldırı sonucunda Gazze'deki sivil kayıpların devam etmesini kınadığını söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin saldırganlığına karşı kenetlenen İran halkı, Tahran ve ülke genelinde öfke ve zafer yürüyüşü düzenledi.
Siyonist kaynaklar, üst düzey askeri yetkililere dayandırdıkları bilgilerde, İran füzelerinin işgal altındaki hedeflere ulaşma oranının önceki operasyonlara kıyasla üç kat arttığını bildirdi.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi'nde işgalin uyguladığı soykırım savaşı ve kuşatmanın devam etmesi nedeniyle tükenen bebek sütü, bebeklerin hayatını tehdit ediyor.
Filistin Telekomünikasyon Şirketi,, Gazze Şeridi'nin güney bölgelerinde sabit hat ve internet hizmetlerinin kademeli olarak yeniden sağlanmaya başlandığını duyurdu.