BM: Gazze'deki kıtlığı sona erdirecek malzemelerin girişinde güvenlik garantisi talep ediyoruz

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) İcra Direktörü Cindy McCain, Gazze'de 2,2 milyon insanı doyuracak kadar gıda stoklarının olduğunu ancak öncelikle güvenlik garantisine ihtiyaç duyduklarını kaydetti.
WFP İcra Direktörü Cindy McCain, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "WFP'nin sınırda gıda stoku var ve Gazze'de 2,2 milyon insanı doyuracak kadar bunu büyütebiliriz." dedi.
McCain, "Ancak güvenli bir şekilde teslimat yapabilmek için güvenlik garantilerine ve sürekli erişime sahip olmamız gerekiyor." diye ekledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Ukrayna ve Orta Doğu'da yaşanan gelişmeler ve olası riskleri göz önünde bulundurduğumuzda 3. Dünya Savaşı ihtimali ihtimali artıyor. Bundan ötürü endişe duyuyorum." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı kabul etti.
ABD, İran'ın savunma sanayisi için hassas makinelerin tedariki ve nakliyesini sağladıkları gerekçesiyle 1 kişiyi ve 8 şirketi yaptırım listesine ekledi.
Yemen'deki Ensarullah, İran ve Gazze'ye destek amacıyla geniş kapsamlı bir miting düzenledi.