BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze çocuklar için mezarlığa döndü

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, siyonist işgal rejiminin saldırılarına dikkati çekerek, Gazze’nin çocuklar için mezarlığa dönüştüğünü söyledi.
"Her gün yüzlerce kız ve erkek çocuğu ya hayatını kaybediyor ya da yaralanıyor." diyen Guterres, Gazze’de bir insani krizin yaşandığını aktardı.
Krizin "dünyayı sarstığını ve bölgenin geneline yayılma riski taşıdığını" söyleyen Guterres, "çok sayıda masumun hayatının karardığını" dile getirdi.
İşgal rejiminin sözde Dışişleri Bakanı Eli Cohen ise X’ten attığı mesajında HAMAS’ın Gazze’ye çocuk kaçırdığı iddiasında bulunarak, "Guterres’in utanması gerektiğini" söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, enerji alanındaki anlaşmazlıkların çözümü konusunda Birliğin tutumuna aykırı davrandığı gerekçesiyle Macaristan'ı Avrupa Adalet Divanı'na sevk ettiğini açıkladı.
Siyonist işgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 94 artarak, 58 bin 667'ye yükseldi.
Fransız ordusu, Batı Afrika'da kalıcı asker bulundurduğu son ülke olan Senegal'den çekilme sürecini perşembe günü tamamladı.
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Pencap eyaletinde meydana gelen aşırı yağışlar ve sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.