Birleşmiş Milletlerin Lübnan'daki Geçici Gücü (UNIFIL) sözcüsü Andrea Tenenti, İşgal ordusunun UNIFIL'e bölgeden ayrılma talimatları vermesine rağmen görevlerine devam edeceklerini vurguladı.
Birleşmiş Milletlerin Lübnan'daki Geçici Gücü (UNIFIL) sözcüsü Andrea Tenenti, yaptığı açıklamada, son birkaç gün içinde İşgal ordusunun gerçekleştirdiği saldırılara rağmen güney Lübnan'daki konumlarını koruma kararlılığında olduklarını belirtti.
Tenenti, işgal ordusunun UNIFIL'e bölgeden ayrılma talimatları vermesine rağmen, görevlerine devam edeceklerini vurguladı.
UNIFIL sözcüsü, çarşamba ve perşembe günleri gerçekleşen işgal saldırılarının iki barış gücü personelinin yaralanmasına ve izleme kapasitelerinin bir kısmının devre dışı kalmasına neden olduğunu açıkladı.
Tenenti, "Biz oradayız çünkü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bizden orada olmamızı istedi, bu yüzden durum imkânsız hale gelene kadar kalacağız" dedi.
Birleşmiş Milletler Barış Operasyonları Genel Sekreter Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne yaptığı açıklamada, Lübnan'daki barış gücü askerlerinin güvenliği ve emniyetinin giderek artan bir tehlike altında olduğunu belirtti.
1701 sayılı Güvenlik Konseyi kararı, UNIFIL'e Lübnan ordusuna, siyonist rejim ile olan güney sınırını hükümet güçleri dışında silah ve silahlılardan arındırılmış olarak koruma konusunda yardımcı olma yetkisi veriyor.
UNIFIL'e katkıda bulunan 50 ülke, Mavi Hat olarak bilinen sınır arasında 10 bin 400'den fazla barış gücü askerini konuşlandırmaya devam etme konusunda anlaştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalcilerin Gazze Şeridi'ne yönelik 465 gündür devam eden saldırılarında şehid sayısı 46 bin 645’e, yaralıların sayısı ise 110 bini geçti.
Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanları, Filistin Yönetimi'nin Batı Şeria'da El Cezire kanalını yasaklamasını eleştirerek, bu kararı "ifade özgürlüğüne saldırı" olarak nitelendirdi.
Suriye'de Esad rejiminin devrilmesinin ardından kurulan yeni yönetimin Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Türkçe yaptığı paylaşımda, "Yeni Suriye'yi temsil etmek üzere Türkiye'ye ilk resmi ziyaretimizi gerçekleştireceğiz." dedi.
HAMAS'ın merhum lideri şehit Yahya Sinvar'ın naaşının işgal rejimi ile yapılacak bir esir takasıyla HAMAS'a teslim edilmesini talep etmesine rağmen, bu talebin kabul edilmeyeceğini yazdı.