BM ve DSÖ'den Gazze çağrısı

Dünya Sağlık Örgütü, Gazze'nin her yerine insani yardımların güvenli bir şekilde ulaştırılabilmesi için ateşkes çağrısında bulundu, BM ise Mısır'dan gelen yardımın çok az olduğuna dikkat çekti.
İşgalci siyonist rejim, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de sürdürdüğü katliamlar ve ambargolarla insanlık suçu işliyor.
El Meyadin TV, işgalin devam eden saldırganlığı nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü'nün "Gazze'ye girişi yapılan sağlık malzemelerini henüz dağıtamadığını" bildirdi.
Örgütün, Gazze'nin her yerine güvenli bir şekilde malzeme ulaştırabilmesi için insani nedenlerden ötürü derhal ateşkes çağrısında bulunduğu kaydedildi.
Öte yandan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği de 7 Ekim'den bu yana devam eden işgal saldırganlığının on binlerce evi yerle bir ettiği Gazze Şeridi'nde 800'ü çocuk olmak üzere 1.400'den fazla kişinin hâlâ enkaz altında kaldığını duyurdu.
Komiserlik, Mısır'dan gelen yardımın "ihtiyaç duyulanın yalnızca bir damlası" olduğunu vurguladı ve "kaynaklardan yoksun hastanelerin 15k binden fazla yaralıyla dolu olduğunu" kaydetti. Ayrıca, Gazze'deki insani durumun şu anda "su, elektrik, hijyen, temel ilaç, gıda ve diğer temel ihtiyaçların bulunmaması nedeniyle felakete yakın" olduğu ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filipinler'deki Moro İslami Kurtuluş Cephesi Lideri Hacı Murad İbrahim ile görüştü.
Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, "Gazze'ye gelen yakıta 100 günden uzun süredir uygulanan mevcut abluka sona ermezse, çocuklar susuzluktan ölmeye başlayacak." açıklamasını yaptı.
Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen gösteride, önce Gazze’de yaşanan yıkım ve ardından İran’a yönelik saldırılar protesto edildi.
İran Devrim Muhafızları Ordusu'na ait füzeler, saat 16.00 sıralarında işgal altındaki topraklara doğru ateşlendi.