BM ve DSÖ'den Gazze çağrısı

Dünya Sağlık Örgütü, Gazze'nin her yerine insani yardımların güvenli bir şekilde ulaştırılabilmesi için ateşkes çağrısında bulundu, BM ise Mısır'dan gelen yardımın çok az olduğuna dikkat çekti.
İşgalci siyonist rejim, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de sürdürdüğü katliamlar ve ambargolarla insanlık suçu işliyor.
El Meyadin TV, işgalin devam eden saldırganlığı nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü'nün "Gazze'ye girişi yapılan sağlık malzemelerini henüz dağıtamadığını" bildirdi.
Örgütün, Gazze'nin her yerine güvenli bir şekilde malzeme ulaştırabilmesi için insani nedenlerden ötürü derhal ateşkes çağrısında bulunduğu kaydedildi.
Öte yandan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği de 7 Ekim'den bu yana devam eden işgal saldırganlığının on binlerce evi yerle bir ettiği Gazze Şeridi'nde 800'ü çocuk olmak üzere 1.400'den fazla kişinin hâlâ enkaz altında kaldığını duyurdu.
Komiserlik, Mısır'dan gelen yardımın "ihtiyaç duyulanın yalnızca bir damlası" olduğunu vurguladı ve "kaynaklardan yoksun hastanelerin 15k binden fazla yaralıyla dolu olduğunu" kaydetti. Ayrıca, Gazze'deki insani durumun şu anda "su, elektrik, hijyen, temel ilaç, gıda ve diğer temel ihtiyaçların bulunmaması nedeniyle felakete yakın" olduğu ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İsviçre’nin Valais kantonunda Alp Dağları’ndan kopan dev buzul parçası, Lötschental Vadisi’ndeki Blatten köyünü yerle bir etti.
UNICEF, Sudan'ın Hartum eyaletinde kolera vakalarının son günlerde yaklaşık dokuz kat arttığını, ocak ayından bu yana bildirilen 7.700 vakadan binden fazlasını 5 yaş altı çocuklardan oluştuğunu, bir milyondan fazla çocuğun salgından etkilenme riski taşıdığını açıkladı.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.