BM'den Ukrayna'ya ilaç, Gazze'ye kefen yardımı

Ablukaya alınan Gazze'de siyonist işgal rejiminin soykırımını durduramayan, ateşkes için adım atamayan Birleşmiş Milletler (BM), bir kamyon dolusu kefen Gazze'ye gönderdi.
Mısır'dan gelen kefenlerle dolu bir yardım kamyonu, Birleşmiş Milletler himayesinde Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi'ne ulaştı.
Temel insani ihtiyaçların Gazze'ye girişini engelleyen işgalcilere yaptırım uygulayamayan BM, Ukrayna-Rusya savaşında, Ukrayna'ya ilaç başta olmak üzere temel ihtiyaç yardımını yaparken, Gazze'ye kefen yardımında bulunması dikkat çekti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal rejiminin teslim ettiği şehit cenazeleri, Gazze’de bir kez daha büyük acılara sahne oldu. Han Yunus’taki Nasır Tıp Merkezi’ne gelen aileler, parçalanmış ve işkence izleri taşıyan cesetler arasında evlatlarını teşhis etmeye çalıştı.
İslami Direniş Hareketi (HAMAS), işgal rejiminin güney Lübnan’daki sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Lübnan halkıyla dayanışma mesajı verildi.
Filipinler'in kuzeyindeki Luzon Adası’nda sabah saatlerinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.
HAMAS, bombardımanda yıkılan tünel ve binaların altında kalan işgal esirlerin cesetlerine ulaşamadıklarını, işgalcilerin kurtarma ekipmanlarının Gazze’ye girişine izin vermemesi nedeniyle teslim sürecinin aksadığını açıkladı.