BMGK yarın Filistin gündemiyle olağanüstü toplanıyor
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, yarın Türkiye saati ile 22.00'de Filistin gündemiyle olağanüstü toplanacak.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, işgal altındaki Filistin topraklarında bugün yaşanan çatışmaların ardından, Pazar günü Türkiye saati ile 22.00'de toplanma kararı aldı.
Toplantı kararının Brezilya'nın yaptığı 'acil' çağrı üzerine alındığı belirtildi.
Hamas'ın siyonist işgalcilere karşı başlattığı operasyonun ardından BM sözcüsü Stephane Dujarric yaptığı açıklamada, '"daha büyük bir çatışmayı önlemek için tüm diplomatik çabaların gösterilmesi" gerektiğini belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Başkanı Donald Trump'ın arabuluculuğunda Ruanda ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasında barış anlaşması imzalandı.
İran’ın Hürmüz Boğazı'nda Nazaat Adaları bölgesinde iki gün sürecek deniz tatbikatı başlattığı bildirildi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Karadeniz’de uluslararası sularda iki gemiye düzenlenen saldırıyı “terör eylemi” olarak nitelendirerek, Ukrayna’nın bölgedeki güvenliği hedef alarak krizi derinleştirdiğini söyledi ve “Bunun bir bedeli olacak” ifadeleriyle Moskova’nın karşılık vermeye hazırlandığını bildirdi.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Venezuela için en yüksek seviyedeki seyahat uyarısını yinelerken, bu ülkede ikamet eden vatandaşlarına "derhal" ülkeyi terk etmeleri çağrısı yaptı.