BMGK'da Suriye çağrısı

BMGK, tüm devletlere Suriye'nin egemenliğine, bağımsızlığına, birliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterme çağrısı yaptı.
BM Güvenlik Konseyi, Suriye'nin Süveyda ilindeki çatışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, Süveyda'da artan şiddet olaylarına ilişkin derin endişe duyulduğu belirtilerek, taraflara ateşkes anlaşmasına uymaları ve sivillerin korunmasını sağlamaları çağrısı yaptı.
Açıklamada, Süveyda'daki sivillere yönelik çok sayıda can kaybına yol açan olayların şiddetle kınandığı, bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle yaklaşık 192 bin kişinin yerinden olduğu kaydedildi.
Açıklamada, BM ve insani yardım kuruluşlarının Süveyda ile Suriye genelindeki tüm etkilenen bölgelere tam, güvenli, hızlı ve kesintisiz insani erişiminin sağlanması çağrısı yapıldı.
Açıklamada, Suriye'nin egemenliği, bağımsızlığı, birliği ve toprak bütünlüğüne bağlılıkları yinelenerek, tüm devletlere, bu ilkelere saygı gösterme çağrısında bulunuldu.
Açıklamada, bu tür müdahalelerin ülkenin istikrarını baltalayacağı belirtilerek, Suriyelilerin öncülüğünde, etnik köken ve din ayrımı gözetmeksizin herkesin haklarının korunduğu bir siyasi süreç çağrısı yapıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ukrayna, Rus ordusunun, Zaporijya kentine düzenlediği hava saldırısında 19 kişinin yaralandığını duyurdu.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ukrayna'daki SOCAR'a ait petrol deposuna, Azerbaycan'a ait diğer tesislere ve Azerbaycan gazını Ukrayna'ya ileten gaz kompresör istasyonuna Rusya tarafından düzenlenen hava saldırılarını kınadı.
Lübnan'ın Cebel Lübnan ilinde bir binanın deposunda çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.