Borrell: Gazze'de kadın ve çocuklara karşı bir savaş var

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Gazze'de kıyamet gibi bir durum var. Kayıpların yüzde 70'i çocuk ve kadınlardan oluşuyor." dedi.
Katıldığı son Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından basın toplantısı düzenleyen AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını değerlendirdi.
Borrell, "Gazze'de kıyamet gibi bir durum var. Kayıpların yüzde 70'i çocuk ve kadınlardan oluşuyor. Lübnan'da 100 bin ev yıkıldı, Gazze'de ise şeridin bir ucundan diğer ucuna 2 milyon insan yerinden edildi. Gazze'deki kayıplarda en sık rastlanan yaş 5’tir. Bu, çocuklara karşı bir savaştır." diye konuştu.
Siyonist rejim ile siyasi diyaloğun askıya alınması önerisinin AB üyesi ülkeler tarafından kabul edilmediğini anlatan Borrell, "Üye devletlerin çoğu israil ile diplomatik ve siyasi ilişkilerin sürdürülmesinin çok daha iyi olacağını düşündüğünü bildirdi." şeklinde konuştu.
Borrell, "Tarih hepimizi yargılayacak, hepimizi. Ben yapmam gerektiğini düşündüğüm şeyi yaptım. Doğru olduğunu düşündüğüm bir teklifle geldim ancak Yüksek Temsilci'nin yaptığı teklifleri üye ülkeler onaylamak zorunda değil ve bugün benim teklifimi onaylamadılar." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran ile Almanya, Fransa ve İngiltere arasındaki üst düzey katılımlı toplantı Cenevre'de başladı.
Yemen'deki Ensarullah lideri Abdülmelik Bedreddin el-Husi, perşembe günü yaptığı açıklamada Yemen’in, işgalci siyonist rejim ve Amerika'ya karşı, mazlum Filistin halkına, ümmetin özgür insanlarına ve İran İslam Cumhuriyeti’ne, sarsılmaz desteğini yeniden teyit etti.
Rusya Savunma Bakanlığı, son bir haftada Ukrayna'nın Sumi, Harkiv ve Donetsk bölgelerinde 6 yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdiklerini açıkladı.
Ukrayna ile Rusya arasında esir takası gerçekleştiği bildirildi.