Bulgaristan'ın kararına Rusya'dan sert tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Bulgaristan parlamentosunda Rusya'yı terör destekçisi ülke olarak nitelendiren tasarının kabul edilmesine sert tepki gösterdi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Bulgaristan parlamentosunda Rusya'yı terörü destekleyen ülke olarak nitelendiren bir tasarının kabul edilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Bulgaristan, Avrupa Parlamentosu'nun alışılageldik sözde 'Rusya saldırganlığı' söylevine desteğini belli etti. Birkaç yıl önce, birçok Avrupa ülkesi de bu tür açıklamalar yapmıştı. Şimdi Bulgaristan delegeleri de Avrupa'nın Rus düşmanlığı trenine yetişmek için, biraz geç de olsa, Rusya'yı sözde 'terörizmin destekçisi' olarak nitelendiren bu hatalı politika çizgisini benimsedi. Aynı Batılı ülkeler Kiev rejimine finansal kaynaklar ve askeri teçhizat sağlamaya devam ediyor. Rejim açıkça terör faaliyetlerinde bulunuyor, sivilleri hedef alıyor ve gözdağı verme taktiklerine başvuruyor olsa da Batı kendi desteklediği teröristlere göz yumuyor" dedi.
Zaharova, Bulgaristan'ın aldığı kararın gerçeklikten kopuk bir ifade olduğunu belirterek, "Bu ve benzeri asılsız suçlamalar, ülkemize karşı yeni yaptırımların uygulanması için uygun sahneyi oluşturuyor. Ülkemize ve halkımıza karşı herhangi bir saldırgan eyleme gereken cevap verilecektir. Bulgar parlamenterler bunu akıllarında tutmalı ve kaçınılmaz sonuçları göz önünde bulundurarak verdikleri kararları iyice tartmalıdır." açıklamasını yaptı.
Bulgaristan parlamentosunda oylamaya sunulan tasarı, 112 milletvekilinin evet, 52 milletvekilinin hayır oyu ve 26 milletvekilinin de çekingen kalmasıyla meclisten geçmişti.
Karar doğrultusunda Bulgaristan parlamentosu, Avrupa Parlamentosu'nun yanında yer aldığını, Ukrayna ile dayanışma içinde bulunduğu belirtmişti.
Bulgaristan, Rusya'yı saldırgan tavırlar sergilemek ve uluslararası hukuku ihlal etmekle, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i ise savaş suçları işlemekle suçlamış oluyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı Hüseyin İmir, "İki Devletli Çözüm Konferansı"nda imzalanan bildiriye tepki gösterdi. İmir, bildirinin siyonist propagandaya hizmet ettiğini belirtti.
Yemen Ensarullah Hareketi, Gazze’deki Filistin halkına yönelik devam eden saldırılara karşılık olarak işgalci siyonistlere yönelik üç ayrı SİHA operasyonu düzenlediğini açıkladı.
Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'e düzenlediği hava saldırısında en az 6 kişi öldü, 52 kişi yaralandı.
Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, Hizbullah dahil ülkedeki tüm silahlı güçlerin, silahlarının alınarak Lübnan ordusuna teslim edilmesi yönünde açık taahhütte bulundu. Avn, devletin ülkenin tamamında askeri güç kullanımında tek yetkili otorite olması gerektiğini öne sürdü.