Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun: Caydırıcı güçler israili BMGK kararlarına uymaya zorlamalı

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun "caydırıcı güçlerin, siyonist işgal rejimini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına uymaya zorlaması gerektiğini" vurguladı.
Cezayir medyasına konuşan Tebbun, "BM Güvenlik Konseyinin israili Gazze'de ateşi kesmeye zorlayan kararı, Cezayir, Arap dünyası ve Afrika için bir zaferden önce hakikat için bir zaferdir" dedi.
Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, "caydırıcı güçlerin siyonist rejimi BMGK kararlarına uymaya zorlaması gerektiğini" ifade etti.
Tebbun, "Filistin'in, Birleşmiş Milletlere tam üye olma zamanı geldi ve Filistin, Birleşmiş Milletlere tam üye olana kadar savaş alanını terk etmeyecek" dedi.
"Bağımsız bir Filistin devletinin kurulması için yorulmadan mücadele ediyoruz" diyen Cezayir Cumhurbaşkanı, "Filistin devletinin kurulması için gerçek bir umut var ve bu çabayı başarmak için mücadelemizi sürdüreceğiz" diye ekledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, enerji alanındaki anlaşmazlıkların çözümü konusunda Birliğin tutumuna aykırı davrandığı gerekçesiyle Macaristan'ı Avrupa Adalet Divanı'na sevk ettiğini açıkladı.
Siyonist işgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 94 artarak, 58 bin 667'ye yükseldi.
Fransız ordusu, Batı Afrika'da kalıcı asker bulundurduğu son ülke olan Senegal'den çekilme sürecini perşembe günü tamamladı.
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Pencap eyaletinde meydana gelen aşırı yağışlar ve sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.