Çin'den ABD'ye nota

Çin, ABD'nin ülkede öğrenim gören bazı Çinli öğrencilerin vizelerini iptal etmeye başlayacağı açıklamasını protesto ettiğini açıkladı.
Çin'in Washington Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, konuyla ilgili olarak ABD hükümetine protesto notası verildiği bildirdi.
Açıklamada, kararın siyasi güdülere dayalı ayrımcı bir eylem olduğu belirtilerek, Washington yönetimine hatasını derhal düzeltmesi ve Çinli öğrencilerin meşru haklarını ve çıkarlarını güvenceye alması çağrısı yapıldı.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, karara tepki göstermiş, Washington yönetiminin ideolojiyi ve ulusal güvenliği bahane ederek Çin'den gelen uluslararası öğrencilerin meşru haklarına ve çıkarlarına zarar verdiğini belirterek, "ABD'nin siyasi güdülerle attığı bu ayrımcı adım, özgürlük ve açıklık konusundaki ikiyüzlülüğünü göstermiştir" demişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin New York Şehir Üniversitesi (CUNY) lisansüstü merkezinde öğrenciler ve akademisyenler, Gazze'de Filistinlilere yönelik işlenen soykırım suçlarına son verilmesi talebiyle açlık grevi yapıyor.
Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze'de insani durumun kontrolden çıkmak üzere olduğunu, buradaki insanlar için 2 aylık yiyecek stoklarının olduğunu ancak bu yardımların güvenli şekilde ulaştırılması için ateşkes gerektiğini açıkladı.
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu üyesi 8 ülke, petrol üretimini günlük 411 bin varil artırma kararı aldı.
Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "Rus müzakere heyeti İstanbul'a yola çıkıyor; müzakerelerin 2. turu için pazartesi sabahı hazır olacaklar." dedi.