Columbia Üniversitesi öğrencileri Filistin için tekrar ayakta

ABD'nin New York kentinde bulunan Columbia Üniversitesi öğrencileri, siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı tepkilerini sürdürerek kampüste bir kez daha eyleme geçti. Öğrenciler, polis baskınları ve gözaltılara rağmen geri adım atmadı.
30 Nisan 2024'te polis müdahalesiyle sonlandırılan gösteriler, öğrencilerin kararlı mücadelesiyle yeniden canlandı. Üniversitenin Manhattan'daki merkez kampüsünde toplanan Filistin destekçileri, eski siyonist rejim sözde Başbakanı Naftali Bennett'in üniversitede ağırlanmasını protesto etti.
Öğrenciler, sosyal medya platformu X üzerinden yaptıkları paylaşımlarda, Bennett'i ağırlayan Columbia Üniversitesi Dekanı Keren Yarhi-Milo'yu sert bir şekilde eleştirdi. Kefiye takarak kütüphane koridorlarında Filistin bayrağı açan öğrenciler, üniversitenin işgal rejimi olan finansal bağlantılarını ve Gazze'deki savaş suçlarına sessiz kalmasını protesto etti.
Öğrencilerin oturma eylemi düzenlemesinin ardından Barnard Koleji kampüsünde “bomba tehdidi” olduğu iddiasıyla polis, protestoculara kampüsü terk etmeleri yönünde çağrıda bulundu. Ancak bu tehditlerin öğrenci hareketini dağıtmak için öne sürüldüğüne dair şüpheler de dile getirildi.
Polis, eyleme devam eden öğrencilere sert bir şekilde müdahale etti. Yaşanan arbedede birçok öğrenci gözaltına alındı.
Columbia Üniversitesi'nde öğrenciler, 16 Nisan 2024'te okul yönetiminin siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarını destekleyen şirketlerle finansal bağlarını kesmesi talebiyle Gazze Dayanışma Kampı adı altında çadır kurarak oturma eylemi başlatmıştı.
Columbia Üniversitesi'nden yayılan Filistin'e destek hareketi, ABD genelinde 50'den fazla üniversiteye yayılmıştı.
Bu süreçte, Trump yönetimine bağlı bazı kuruluşların, Columbia Üniversitesi'nin federal sözleşmelerini ve hibelerini antisemitizm suçlamaları nedeniyle incelemeye aldığı duyuruldu. Ancak öğrenciler, bu tür tehditlerin mücadelelerini durduramayacağını belirterek eylemlerine devam edeceklerini vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin California eyaletinde çıkan yangınlar nedeniyle 2 bin 700'den fazla kişinin tahliye edildiği bildirildi.
Washington ve Moskova, devlet başkanlarının gelecek hafta olası bir görüşmesi için yoğun bir şekilde çalışıyor, ancak Washington'ın çok istediği Rusya-Ukrayna ateşkesi belirsizliğini koruyor.
Gürcistan Başbakanı Kobakhidze, 2008'deki savaştan bu yana Gürcistan topraklarının yüzde 20'sinin Rus işgali altında olduğunu belirtti.
ABD'nin güney eyaletlerinde et yiyen bakteri paniği yaşanırken, onlarca vaka rapor edildi, Louisiana ve Florida’da 9 kişi öldü.