Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Dışişleri Bakanı Arakçi'yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İslam İşbirliği Teşkilatı 51. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı" kapsamında İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'yi kabul etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde "İslam İşbirliği Teşkilatı 51. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı" kapsamında İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile görüştü.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı için İstanbul'da bulunan İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi'yi kabul etti.
Görüşmede, siyonist rejim ile İran arasındaki çatışmalar, bölgesel ve küresel konular ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan kabulde, Türkiye'nin, siyonis israilin Gazze, Lübnan ve Suriye'yi hedef aldığı saldırılarda olduğu gibi İran'a yönelik saldırılarına karşı da dirayetli duruş sergilediğini, çatışmaların sona erdirilmesi ve diplomasiye dönülmesi için çeşitli temaslar gerçekleştirdiğini kaydetti.
Bölgenin yeni bir savaşa tahammül edemeyeceğini, siyonist rejimin derhal durdurulması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, nükleer anlaşmazlığın çözümüne giden yolun müzakereden geçtiğini ifade etti.
Kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da yer aldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara ile yaptığı telefon görüşmesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne destek verdiklerini belirterek siyonist rejimin saldırılarını sert şekilde kınadı.
Avrupa ülkeleri, İran'a yönelik yasa dışı yaptırımları yeniden devreye sokmakla tehdit etti. Tahran, Batı'nın bu tutumunu "yeni bir diplomatik sabotaj" olarak nitelendirdi.
Suriye'nin güneyindeki Süveyda'da siyonist rejim desteğini arkasına alan Dürzi silahlı gruplar, hükümete başkaldırdı. Bölgedeki Bedevi aşiretlerine yönelik katliamlar sonrası, aşiret güçleri karşı saldırıya geçerek Süveyda şehir merkezine girdi.
Birleşmiş Milletler (BM), mart ayında siyonist rejimin ateşkesi bozmasından bu yana Gazze'de 737 binden fazla kişinin yerinden edildiğini açıkladı.