Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Gazze'ye düzenlenen saldırıyı kınadı
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, siyonist işgalci rejimin mübarek Ramazan ayında Gazze'ye düzenlediği hava saldırısını kınadı.
Siyonist işgal rejimi Gazze'ye saldırdı
Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:
"israilin mübarek Ramazan ayında Gazze'ye düzenlediği hava saldırısını şiddetle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti olarak israil zulmüne karşı Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha teyit ediyor, israil yönetimini bu saldırılarına derhal son vermeye çağırıyoruz."
İsrail’in mübarek Ramazan ayında Gazze’ye düzenlediği hava saldırısını şiddetle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti olarak İsrail zulmüne karşı Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha teyid ediyor, İsrail yönetimini bu saldırılarına derhal son vermeye çağırıyoruz.
(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal ordusu, Gazze Şeridi'nde sarı hattı geçerek tehdit oluşturduğu gerekçesiyle 2 Filistinliyi şehit etti.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'de düzenlenen Gazze konulu toplantı ile ilgili olarak, "Türkiye olarak ateşkes ihlallerinin barış planını tehlikeye soktuğunu, ikinci aşamaya geçmede büyük riskler oluşturduğunu açıkça ifade ettik. israil tarafından devam eden ihlaller inanılmaz şekilde süreci daha zor hale getiriyor" dedi.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Putin'in Ukrayna'da seçim gerçekleştirilmesine yönelik çağrısı ile ilgili olarak, "Ukrayna'da bir seçimin ne zaman ve nasıl gerçekleştirileceği Putin'e kalmadı. Kontrolümüzde olmayan yerlerde seçim düzenlenmeyecek" dedi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Miami'de gerçekleştirilen Türkiye, ABD, Katar ve Mısır arasındaki Gazze toplantısına dair açıklamalarda bulundu.