El Cezire sunucusu, "kafa kesme" yalanını tekrarlayan siyonist gazeteciyi yayından attı

El Cezire sunucusu Muhammad Kirişan, siyonist bir gazeteciyi, Aksa Tufanı operasyonuyla ilgili yalan yanlış değerlendirmeler yapınca yayından attı..
Siyonist gazeteci Idan Ronen, El Cezire TV kanalındna sunuculuğunu Muhammad Kirişan yaptığı Gazze özel programınaa görüntülü katılarak bazı yorumlarda bulundu.
Konuşmasında, Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'deki "Aksa Tufanı” operasyonu sırasında Yahudi çocukların kafalarını kestiği yönündeki yalanları tekrarlayan Ronen, izleyicileri yanıltmaya ve aldatmaya çalışan sözler sarf etti.
Ronen'in bu mesnetsiz ve daha önce yalan olduğu ortaya konulan ifadelerine tepki gösteren sunucu Kirişan, "Biz yalan duymaya hazır değiliz... Bütün dünya bunun bir yalan olduğunu biliyordu. Yeterince yalan duyduk." dedi.
Kirişan, daha sonra "Sayın Ronen... Çok teşekkür ederim. Röportaj bitti" diyerek siyonist gazeteciyi yayından attı.
"Kafa kesme" yalanını Biden bile dillendirdi
ABD Başkanı Joe Biden, Kassam Tugayları mücahidlerinin Gazze Şeridi'ndeki yerleşim, üs ve kışlalara düzenlediği operasyon sahnelerini "şiddet içeren görüntüler" olarak tanımlamış görüntülerden duyduğu "memnuniyetsizliği" dile getirmiş ancak açıklamalarını geri çekmişti.
Biden, Beyaz Saray'da Yahudi cemaatinin liderleriyle yaptığı görüşmede "teröristlerin çocukların kafasını kestiği fotoğrafları göreceğini" düşünmediğini söylemişti.
Bunun üzerine Washington Post, bir Beyaz Saray sözcüsünün şu sözlerini aktarmıştı: "Ne Başkan Biden ne de herhangi bir Amerikalı yetkili, bu konuda herhangi bir görüntü veya bağımsız olarak onaylanmış bir rapor görmedi."
Amerika'da pek çok gazeteci, bu yalanın doğru olmadığı ve hiçbir delil bulunmadığının ortaya çıkması üzerine bu yalanı haber yaptığı için özür dilemek zorunda kalmıştı.
Kassam Tugayları ise Gazze Şeridi'ndeki yerleşim yerlerinin basıldığı gün Yahudi çocuklara yönelik insani muamelesini kanıtlayan video klipler yayınladı, ayrıca çatışma sırasında gözaltına alınan bir yerleşimci ve iki çocuğunu da serbest bıraktı.
Hal böyle iken işgalci rejim şu ana kadar 2 bin 55'i çocuk, 1.119'u kadın ve 217'si yaşlı olmak üzere 5 bin 87 Filistinli şehit etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler (BM), mart ayında siyonist rejimin ateşkesi bozmasından bu yana Gazze'de 737 binden fazla kişinin yerinden edildiğini açıkladı.
Birleşmiş Milletler (BM), siyonist rejimin saldırılarının Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmenin yanı sıra ülkeyi son derece hassas bir dönemde daha da istikrarsızlaştırdığını belirtti.
Türkiye, Ürdün, BAE, Bahreyn, Suudi Arabistan, Irak, Umman, Katar, Kuveyt, Lübnan ve Mısır, siyonist rejimin Suriye'ye yönelik saldırıları sonrası ortak açıklama yayınladı.
İngiltere ile Almanya arasında savunma, göç ve ticarette iş birliği için kapsamlı bir anlaşma imzalandı.