El-Hindi: Direnişin silahsızlandırılması söz konusu değil

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed el-Hindi, Filistinli direniş gruplarının silahsızlanmayı asla kabul etmeyeceğini belirterek, ateşkes anlaşmasında gizli maddeler bulunduğu iddialarını yalanladı.
El-Hindi, Filistinli direniş gruplarının silahsızlanmayı kabul etmediğini ve zorla silahsızlandırılma tehditlerine boyun eğmeyeceklerini vurguladı.
El-Hindi, yaptığı açıklamada, ateşkes anlaşmasında gizli maddeler bulunmadığını ve işgalin yaydığı bu şayianın "yükümlülüklerinden kaçmayı amaçlayan söylentilerden ibaret" olduğunu vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
ABD'nin Alaska eyaletinin batısında etkili olan Halong Tayfunu nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti, 1500 kişi yerinden oldu.
Peru'nun başkenti Lima ve çevresindeki şehirlerde düzenlenen hükümet karşıtı protesto gösterilerinde 1 kişi hayatını kaybettiği, 102 kişi yaralandı.
İşgalci rejimin Gazze'ye yönelik soykırım savaşında 7 Ekim 2023'ten bu yana şehit sayısı 67 bin 967'ye, yaralı sayısı ise 170 bin 179'a yükseldi.