El-Kahum: Yemen’in saldırıları devam edecek ve genişleyecek

Ensarullah Hareketi Siyasi Büro üyesi Ali el-Kahum, Yemen’e yönelik ABD-İngiliz saldırılarının ardından yaptığı açıklamada, Yemen’in saldırılarının genişleyerek devam edeceğini belirtti.
Ensarullah Hareketi Siyasi Bürosu üyesi Ali el-Kahum, Yemen'e yönelik yapılan saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
El-Kahum, Yemen'e yönelik ABD-İngiliz saldırganlığının yıllardır devam ettiğini ve bunun bir bugünün sonucu olmadığını hatırlattı.
Ali el-Kahum, "Yemen'in denizdeki operasyonları, kuşatma kaldırılana ve Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar sona erene kadar devam edecek ve bundan önce de durmayacaktır. Amerikalılar çatışmanın büyümesini istemiyorsa, Gazze'ye yönelik saldırıyı ve kuşatmayı durdurmalı, aksi takdirde Yemen'in saldırıları devam edecek ve genişleyecektir. Yemen şüphesiz bu saldırıya karşılık verecektir, Amerikalılar ve İngilizler bunu püskürtemeyecek ve bu kesinlikle acı verici bir tepki olacaktır. Amerikalılar ve İngilizler, Yemen'in gücünün ne ölçüde arttığının ve balistik füzelerimizin denizde ve işgal altındaki topraklarımızda (Filistin) hedeflerine ulaşacağının farkına varmalı." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), işgal rejiminin 2 aydır tüm insani yardım ve tıbbi malzemelerin girişlerini engellemesiyle Gazze'de gıda stoklarının çoğunlukla tükendiğini ve suya erişimin imkansız hale geldiğini belirtti.
Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu’nun “Conscience” gemisine Malta açıklarında düzenlenen saldırıyı kınadı.
Yemen'deki direniş hareketi Ensarullah, işgal altındaki Hayfa'da siyonist düşmanın "hayati hedeflerinden" birini daha hipersonik balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu.
Şili ve Arjantin açıklarında meydana gelen şiddetli depremin ardından oluşan tsunaminin, ülkenin Antarktika üslerinin bulunduğu Antarktika kıyılarına önümüzdeki iki saat içinde ulaşması bekleniyor.