El-Kahum: Yemen’in saldırıları devam edecek ve genişleyecek

Ensarullah Hareketi Siyasi Büro üyesi Ali el-Kahum, Yemen’e yönelik ABD-İngiliz saldırılarının ardından yaptığı açıklamada, Yemen’in saldırılarının genişleyerek devam edeceğini belirtti.
Ensarullah Hareketi Siyasi Bürosu üyesi Ali el-Kahum, Yemen'e yönelik yapılan saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
El-Kahum, Yemen'e yönelik ABD-İngiliz saldırganlığının yıllardır devam ettiğini ve bunun bir bugünün sonucu olmadığını hatırlattı.
Ali el-Kahum, "Yemen'in denizdeki operasyonları, kuşatma kaldırılana ve Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar sona erene kadar devam edecek ve bundan önce de durmayacaktır. Amerikalılar çatışmanın büyümesini istemiyorsa, Gazze'ye yönelik saldırıyı ve kuşatmayı durdurmalı, aksi takdirde Yemen'in saldırıları devam edecek ve genişleyecektir. Yemen şüphesiz bu saldırıya karşılık verecektir, Amerikalılar ve İngilizler bunu püskürtemeyecek ve bu kesinlikle acı verici bir tepki olacaktır. Amerikalılar ve İngilizler, Yemen'in gücünün ne ölçüde arttığının ve balistik füzelerimizin denizde ve işgal altındaki topraklarımızda (Filistin) hedeflerine ulaşacağının farkına varmalı." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 94 artarak, 58 bin 667'ye yükseldi.
Fransız ordusu, Batı Afrika'da kalıcı asker bulundurduğu son ülke olan Senegal'den çekilme sürecini perşembe günü tamamladı.
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Pencap eyaletinde meydana gelen aşırı yağışlar ve sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.
Sudan ordusu, Kuzey Darfur eyaletinin başkenti Faşer'e yönelik Hızlı Destek Kuvvetleri (RFS) tarafından gerçekleştirilen saldırıyı püskürttüğünü duyurdu.