Elon Musk'tan HAMAS'ın "Gazze çağrısı"na yanıt

X sosyal medya platformunun sahibi Elon Musk, HAMAS'ın, işgal rejiminin saldırıları sonucu oluşan yıkımı görmesi için abluka altındaki Gazze Şeridi'ni ziyaret etme davetine olumsuz yanıt verdi.
Musk, işgal lobisinin yoğun tehdidi sonrasında işgal altındaki TelAviv'i ziyaret etti. Musk, işgal rejiminin sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu ile HAMAS'ın saldırdığı iddia edilen Kibutzu da ziyaret etti.
Musk'ın, işgal rejimini ziyaretinin ardından HAMAS yöneticilerinden Usame Hamdan, Elon Musk'ı işgal saldırıları sonucu oluşan yıkımı görmesi için abluka altındaki Gazze Şeridi'ni ziyaret etmeye çağırdı. Hamdan, "Gazze halkına yapılan katliamların ve yıkımların boyutlarını objektiflik ve inandırıcılık standartlarına uygun olarak görmek için kendisini Gazze'yi ziyaret etmeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Ancak Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi, bu çağrıya "hayır" yanıtını verdi. Elon Musk, X platformunda konuya ilişkin bir paylaşımın altına yaptığı yorumda, "Şu anda burası (Gazze) biraz tehlikeli görünüyor. Uzun vadeli müreffeh bir Gazze, tüm taraflar için iyi olur." İfadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sana'daki milyonluk gösteriler, Gazze ve Filistinlilere tam desteklerini vurguladı, El-Aksa'yı savunmada taviz vermenin tehlikelerine karşı uyararak düşmanların komplolarıyla yüzleşmeye hazır olduklarını ilan etti.
ABD'nin California eyaletinde çıkan yangınlar nedeniyle 2 bin 700'den fazla kişinin tahliye edildiği bildirildi.
Washington ve Moskova, devlet başkanlarının gelecek hafta olası bir görüşmesi için yoğun bir şekilde çalışıyor, ancak Washington'ın çok istediği Rusya-Ukrayna ateşkesi belirsizliğini koruyor.
Gürcistan Başbakanı Kobakhidze, 2008'deki savaştan bu yana Gürcistan topraklarının yüzde 20'sinin Rus işgali altında olduğunu belirtti.