Endonezya’nın güneyinde yeni bir gaz sahası keşfedildi
Endonezya'da iki trilyon metreküpten fazla doğal gaz sağlayabilecek devasa bir doğal gaz sahası keşfedildi.
Birleşik Arap Emirlikleri'nin Mübadele Enerji şirketi, Endonezya'nın Güney Andaman bölgesinde ikinci büyük gaz keşfini duyurdu.
Şirket yaptığı açıklamada, Sumatra'nın kuzeyindeki Tankulu-1 keşif kuyusunda yapılan yeni keşfin, iki trilyon metreküpten fazla doğal gaz sağlayabileceğini belirtti.
Avrupa'daki enerji sektörü, özellikle Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonu ve Batı'nın Rusya'ya uyguladığı yaptırımların ardından, benzeri görülmemiş bir krizle ve yükselen elektrik ve gaz fiyatlarıyla karşı karşıya kalmış durumda.
Batılı ülkelerin Rusya'ya petrol ve doğal gaz sektörlerini de kapsayan yaptırımlar uygulaması ve bunun da zaten arz sıkıntısı çeken küresel piyasa üzerinde baskı oluşturması nedeniyle petrol ve doğal gaz fiyatları 2022 yılının başından bu yana yüksek seviyelerde seyrediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, ABD’nin Venezuela’ya yönelik eylemlerinin tüm dünyada büyük bir insani felakete yol açma riski taşıdığını belirtti.
İşgal rejimi, sabah saatlerinde işgal altındaki Batı Şeria’da çok sayıda kent ve kasabaya baskın düzenledi; evler basıldı, aramalar yapıldı ve çok sayıda Filistinli alıkonuldu.
UNRWA, zorunlu göç, çöken sağlık sistemi ve temel ihtiyaç maddelerindeki ağır yetersizlikler nedeniyle Gazze’de yaşlılar ve engellilerin ciddi insani risklerle karşı karşıya olduğunu duyurdu.
ABD yönetimi, Venezuela açıklarında yaptırım kapsamındaki petrolü taşıdığı gerekçesiyle ikinci bir ticari geminin durdurularak el konulduğunu açıkladı. Venezuela ise müdahaleyi uluslararası hukuka aykırı buldu.