Ensarullah: ABD gemisini tam isabet vurarak yaktık

Yemen'deki Ensarullah, Aden Körfezi'nde "TRUE CONFIDENCE" isimli Amerikan gemisini füzeyle tam isabet vurduklarını, gemide yangın çıktığını bildirdi.
Yemen'deki Ensarullah'ın askeri sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, Aden Körfezi'nde "TRUE CONFIDENCE" isimli Amerikan gemisini bir dizi deniz füzesiyle hedef aldıklarını bildirdi.
Hedeflemenin tam isabet gerçekleştiğini söyleyen Seri, ardından gemide yangın çıktığını kaydetti.
Geminin, mürettebatın Yemen deniz kuvvetlerinden gelen uyarı mesajlarını reddetmesinin ardından vurulduğunu belirten Seri, "Bu kapsamda Yemen Silahlı Kuvvetleri olarak, bir kez daha tüm gemilere Yemen deniz kuvvetlerinin çağrılarına cevap vermeleri ve vurulan gemilerin tüm mürettebatına ilk vuruştan sonra gemiden hızla ayrılmaları gerektiği uyarısını yineliyoruz." dedi.
Seri, "Yemen silahlı kuvvetleri, mazlum Filistin halkını desteklemek için dini, ahlaki ve insani görevlerini yerine getirmeye devam ediyor ve Kızıldeniz ve Arap Denizi'ndeki operasyonları ancak saldırganlık sona erdiğinde ve Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına yönelik abluka kaldırıldığında sona erecektir." ifadelerini vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.
Çin’in, Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı Paracel Adaları’na iki gelişmiş H-6 bombardıman uçağı konuşlandırdığı belirtildi.
ABD'li Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, geliştirdiği en güçlü uzay roketi olan Starship’in 9’uncu uçuş testini gerçekleştirdi. Yakıt sızıntısı nedeniyle irtifa sorunu yaşayan roket, fırlatmadan 30 dakika sonra havada infilak etti.