Ensarullah: ABD ticari gemisini doğrudan vurduk

Yemen'deki Ensarullah, işgal altındaki Filistin limanlarına giden Amerikan ticari gemisi "Cole"u, çok sayıda uygun deniz füzesiyle doğrudan vurduklarını duyurdu.
Yemen'deki Ensarullah, Amerikan destroyeri USS Greeley'i füzelerle hedef aldıklarını bildirdi.
Yemen'deki Ensarullah'ın Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, mazlum Filistin halkına yardım etmek ve Yemen'e yönelik Amerikan-İngiliz saldırganlığına karşılık vermek amaçlı bir operasyon düzenlediklerini söyledi.
Seri, şunları kaydetti:
"Yemen Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı deniz kuvvetleri, işgal altındaki Filistin limanlarına giden Amerikan ticari gemisi 'Cole'u, çok sayıda uygun deniz füzesiyle doğrudan vurarak hedef alan nitelikli bir askeri operasyon gerçekleştirdi.
Bu operasyon, deniz kuvvetlerimizin Kızıldeniz'de Amerikan destroyerini (USS Greeley) birkaç deniz füzesiyle hedef almasından yalnızca birkaç saat sonra gerçekleşti. Vuruş, Allah'a şükür doğrudan ve isabetliydi."
Seri, Gazze'deki saldırılar ile ülkelerine yönelik herhangi bir saldırıya yanıt olarak Kızıldeniz ve Arap Denizi'ndeki operasyonlarının süreceğini vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu’nun “Conscience” gemisine Malta açıklarında düzenlenen saldırıyı kınadı.
Yemen'deki direniş hareketi Ensarullah, işgal altındaki Hayfa'da siyonist düşmanın "hayati hedeflerinden" birini daha hipersonik balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu.
Şili ve Arjantin açıklarında meydana gelen şiddetli depremin ardından oluşan tsunaminin, ülkenin Antarktika üslerinin bulunduğu Antarktika kıyılarına önümüzdeki iki saat içinde ulaşması bekleniyor.
Şili ve Arjantin'in güney kıyılarında 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi