Ensarullah Hareketi, ABD ve işgal rejimini füze ve İHA'larla vurdu

Yemen Ensarullah Hareketi, işgal altındaki Tel Aviv’deki askeri hedefler ve Ben Gurion Havalimanı’nı balistik füzelerle vurduklarını duyurdu. Ayrıca Kızıldeniz’de ABD’ye ait uçak gemilerine yönelik İHA ve füze saldırıları gerçekleştirdiklerini açıkladılar.
Yemen Ensarullah Hareketi, işgal rejimi ve ABD’ye yönelik yeni saldırılar düzenlediklerini duyurdu.
Ensarullah Hareketi'nin askeri sözcüsü Yahya Seri, Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı ve askeri hedeflerin yanı sıra Kızıldeniz’de bulunan ABD uçak gemilerinin balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) vurulduğunu belirtti.
Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Seri, "Yemen Silahlı Kuvvetleri, Ben Gurion Havalimanı’nı Zülfikar balistik füzesiyle, Yafa'nın güneyindeki askeri bir hedefi ise Filistin-2 balistik füzesiyle vurdu." ifadelerini kullandı. Seri, saldırıların hedeflerine başarıyla ulaştığını belirtti.
Ensarullah Hareketi, Kızıldeniz’de ABD’ye ait savaş gemilerine de ortak bir saldırı gerçekleştirdiklerini açıkladı. Yahya Seri, USS Harry Truman uçak gemisinin balistik füzeler, seyir füzeleri ve İHA’larla hedef alındığını belirtti.
ABD savaş gemilerinin Kızıldeniz'in güneyine ilerlemesini engellediklerini vurgulayan Seri, "ABD’nin saldırıları Yemen halkını daha da kararlı hale getirecek. Önümüzdeki günlerde savunma operasyonlarımızı genişleteceğiz." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Güney Sudan'ın kuzeyindeki Warrap eyaletinde çıkan çatışmalarda en az 15 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.
BM Gıda ve Tarım Örgütü'nden (FAO) yapılan açıklamaya göre küresel gıda fiyatları nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1 artarak Mart 2023'ten bu yana en üst dereceye geldi.
Rusya'da Kuzey Kafkasya'daki İnguşetya Cumhuriyetinde maddi sıkıntılar nedeniyle sattığı atın, bir yıl sonra kendisine geri döndüğünü gören Müslüman adam, bu vefaya karşılık atı geri satın aldı.
BM Gazze İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) temsilcisine göre, bölgede ablukanın başlamasından bu yana "en kötü senaryoya doğru geri sayım" başladı.