Ensarullah Hareketi Aden Körfezi’nde işgalcilere yük taşıyan gemiyi vurdu
Yemen Silahlı Kuvvetleri, Aden Körfezi’nde kruz füzesiyle hedef aldığı Minerva Graecia adlı geminin alev aldığını ve batmak üzere olduğunu açıkladı. Açıklamada, İsrail limanlarına yönelik deniz yasağının kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.
Yemen Ensarullah Hareketi, Aden Körfezi’nde işgal rejimi ile bağlantılı deniz trafiğini hedef alan yeni bir saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.
Askeri kaynaklardan yapılan açıklamada, “Aden Körfezi’nde Minerva Graecia adlı gemiyi, sahibi olan şirketin işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağını ihlal etmesi nedeniyle kruz füzesiyle hedef aldık. Gemi doğrudan vurulmasının ardından alev aldı ve şu anda batmak üzere.” denildi.
Ensarullah Hareketi, Kızıldeniz, Arap Denizi, Bab el-Mendeb Boğazı ve Aden Körfezi’nde işgal rejimine yönelik deniz ablukasının sürdüğünü belirterek, tüm gemi ve şirketleri yasağı ihlal etmeleri halinde karşılaşacakları sonuçlara karşı uyardı.
Açıklamada, işgal rejimine yönelik deniz trafiğini engelleme operasyonlarının devam edeceği ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki günlük resmi ziyaret için Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’ye geldi.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi heyeti, Suriye’nin başkenti Şam'a resmi ziyaret gerçekleştirdi.
Yunanistan’da çiftçiler tarafından binlerce traktörle yapılan yol kapatma eylemleri yoğunlaşırken, Atina–Selanik otoyolu dâhil kritik bazı yolların önemli bölümlerinin kapalı olduğu belirtiliyor.
İşgal rejiminin sözde ordu sözcüsü Avichay Adraee, Lübnan’ın güneyindeki iki köyü hedef gösteren bir harita paylaşarak hava saldırısı başlattı.