Ensarullah Hareketi Aden Körfezi’nde işgalcilere yük taşıyan gemiyi vurdu

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Aden Körfezi’nde kruz füzesiyle hedef aldığı Minerva Graecia adlı geminin alev aldığını ve batmak üzere olduğunu açıkladı. Açıklamada, İsrail limanlarına yönelik deniz yasağının kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.
Yemen Ensarullah Hareketi, Aden Körfezi’nde işgal rejimi ile bağlantılı deniz trafiğini hedef alan yeni bir saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.
Askeri kaynaklardan yapılan açıklamada, “Aden Körfezi’nde Minerva Graecia adlı gemiyi, sahibi olan şirketin işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağını ihlal etmesi nedeniyle kruz füzesiyle hedef aldık. Gemi doğrudan vurulmasının ardından alev aldı ve şu anda batmak üzere.” denildi.
Ensarullah Hareketi, Kızıldeniz, Arap Denizi, Bab el-Mendeb Boğazı ve Aden Körfezi’nde işgal rejimine yönelik deniz ablukasının sürdüğünü belirterek, tüm gemi ve şirketleri yasağı ihlal etmeleri halinde karşılaşacakları sonuçlara karşı uyardı.
Açıklamada, işgal rejimine yönelik deniz trafiğini engelleme operasyonlarının devam edeceği ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal rejiminin Gazze'ye uyguladığı ablukasını kırmak için ilerleyişini sürdüren Küresel Sumud Filosunun "120 deniz mili sınırına yaklaştığı" bildirildi. Bazı işgal gemileri filodaki gemileri taciz etti.
İşgal rejiminin bu sabah Gazze’nin kuzey ve orta bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında çoğu aynı aileden 14 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
Filipinler’in orta kesimlerinde salı gecesi meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde en az 69 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Yetkililer, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ve elektrik ile su şebekelerinin yeniden işler hale getirilmesi için yoğun çaba gösterildiğini açıkladı.