Ensarullah hareketi İngiliz gemisini vurdu

İngiliz Donanması'ndan yapılan açıklamada, Hudeyde kenti açıklarında bir geminin "tanımlanamayan" füze ile vurulduğu belirtildi.
Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonları Otoritesi (MTOA), gemi kaptanından Yemen'in batısındaki Hudeyde açıklarında bilinmeyen bir füze tarafından vurulduğuna dair rapor alındığını duyurdu.
MTOA tarafından yapılan açıklamada, "Yemen'in batısındaki Hudeyde sahilinin 70 deniz mili açığında tanımlanamayan bir füze ile vurulan gemide hasar oluştuğu, saatler sonra kaptanın geminin yakınında iki füzenin daha patladığını bildirdiği" aktarıldı.
Yemen silahlı kuvvetleri, işgal gemilerine ve işgal limanlarına giden gemilere Gazze direnişini desteklemek amacıyla deniz ablukası uyguluyor.
3 Ekim 2024 itibariyle, Gazze'yi destekleme operasyonunun başlamasından bu yana Yemen tarafından toplam 188 gemi hedef alındı.
Yemen ayrıca işgal altındaki Filistin topraklarındaki işgal üslerine doğrudan füze ve kamikaze dronlarla vurmaya devam ediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Güney Sudan'ın kuzeyindeki Warrap eyaletinde çıkan çatışmalarda en az 15 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.
BM Gıda ve Tarım Örgütü'nden (FAO) yapılan açıklamaya göre küresel gıda fiyatları nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1 artarak Mart 2023'ten bu yana en üst dereceye geldi.
Rusya'da Kuzey Kafkasya'daki İnguşetya Cumhuriyetinde maddi sıkıntılar nedeniyle sattığı atın, bir yıl sonra kendisine geri döndüğünü gören Müslüman adam, bu vefaya karşılık atı geri satın aldı.
BM Gazze İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) temsilcisine göre, bölgede ablukanın başlamasından bu yana "en kötü senaryoya doğru geri sayım" başladı.