Ensarullah Hareketi'nden Nuseyrat Kampı katliamına ilişkin açıklama

Siyonist işgal rejiminin Nuseyrat Kampı'nda gerçekleştirdiği katliama ilişkin açıklamada bulunan Yemen Ensarullah Hareketi, yapılan katliamı kınadı.
İşgal rejimi, 4 esiri kurtarma bahanesiyle katliam yaptı. ABD'nin Gazze Şeridi'nde yaptığı sözde insani yardım iskelesini üs yaparak saldırı düzenledi.
İşgal rejiminin katliamını şiddetle kınayan Ensarullah Hareketi, "siyonist katliamı, Birleşmiş Milletler'in düşman hükümetini çocuk katilleri listesine dahil ettiğini açıklamasından saatler sonra gerçekleşti. Nuseyrat katliamı, siyonist varlığın insan hakları veya uluslararası hukukla hiçbir ilgisi olmayan, sadece haydut bir suçlu gangster rejimi olduğunu teyit ediyor." ifadesi kullanıldı.
Açıklamanın devamında ise, "Korkunç katliam, düşmana açık Amerikan desteğiyle suç işlemesi için daha fazla zaman vermek amacıyla yapılan Amerikan dezenformasyon girişimiyle aynı zamana denk geliyor. Aşırı öldürme ve vahşet direnişi yıldıramaz veya uzlaşmaya ve Filistinlilerin meşru haklarından vazgeçmeye zorlayamaz. Bu tırmanış, çoğu Arap ve İslam hükümetinin teslimiyet ve terk edişlerini sürdürdüğü bir zamanda geliyor. Özgür halklar, saldırganlık durdurulana ve Gazze ve halkına yönelik abluka kaldırılana kadar Filistin halkına destek ve dayanışmalarını sürdürmelidir." denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İslami Direniş Hareketi (HAMAS), işgal rejiminin güney Lübnan’daki sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Lübnan halkıyla dayanışma mesajı verildi.
Filipinler'in kuzeyindeki Luzon Adası’nda sabah saatlerinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.
HAMAS, bombardımanda yıkılan tünel ve binaların altında kalan işgal esirlerin cesetlerine ulaşamadıklarını, işgalcilerin kurtarma ekipmanlarının Gazze’ye girişine izin vermemesi nedeniyle teslim sürecinin aksadığını açıkladı.
Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun, siyonist rejimin ülkenin güneyine düzenlediği hava saldırılarıyla ilgili olarak, "israilin tekrarlanan saldırıları, sahte güvenlik bahaneleriyle ulusal istikrarı zayıflatma girişimidir." dedi.