Ensarullah, Nuseyrat katliamına tepki olarak 3 gemiyi hedef aldı

Yemen'deki Ensarullah, bir İngiliz savaş gemisi ile işgal rejimi bağlantılı 2 ticari gemiyi hedef aldıklarını ve doğrudan isabet sağladıklarını bildirdi.
Ensarullah Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Yahya Seri, Filistin halkına yönelik devam eden siyonist zulüm ile dün Gazze Şeridi'ndeki Nuseyrat kampına düzenlenen katliama yanıt olarak Kızıldeniz ve Umman Denizi'nde bir dizi operasyon düzenlendiklerini söyledi.
Seri, Kızıldeniz'deki İngiliz savaş gemisi destroyerine (Diamond) yönelik çok sayıda balistik füzeyle askeri operasyon gerçekleştirdiklerini ve isabet sağladıklarını belirtti.
Bir diğer operasyonda ise Yemen silahlı kuvvetlerinin deniz kuvvetleri, füze kuvvetleri ve insansız hava kuvvetlerinin ortak harekat düzenlediklerini ifade eden Seri, bu operasyonda işgal altındaki Filistin limanlarına giden Norderney ile MSC Tavvishi isimli gemilerin Umman Denizi'nde hedef alındığını kaydetti.
Seri, Norderney gemisinde isabet sağlandığı ve yangın çıktığını, MSC Tavvishi gemisinin de doğrudan vurulduğunu söyledi.
Ensarullah sözcüsü, Filistin halkına karşı dini, ahlaki ve insani görevlerini yerine getirmeye devam ettiklerini, saldırılar durana ve Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik abluka kaldırılana kadar operasyonlarının durmayacağını vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, ülkenin Gazze'de kullanılabilecek askeri teçhizatın ihracatına "başka bir duyuruya kadar" izin vermeyeceğini söyledi.
Çin’de son iki gündür devam eden yoğun yağışlar, ani sel ve heyelanlara neden oldu; yaşanan felaketlerde 10 kişi öldü, 33 kişiden ise haber alınamıyor
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırıyı tırmandırma politikasını yeniden gözden geçirmeye çağırdı ve daha fazla kan dökülmesi ve barış umutlarının azalması konusunda uyardı.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.