Ermenistan'da seçim sonrası kriz: Sandıklar yeniden sayılacak
Ermenistan'da Başbakan Paşinyan'ın Sivil Sözleşme Partisi'nin tek başına çoğunluğu sağladığı parlamento seçimlerinde, 86 sandıkta yeniden sayım yapılacağı belirtildi.
Ermenistan'ın resmi haber ajansı Armenpress'in haberine göre, Merkez Seçim Komisyonu, 20 bölgesel seçim komisyonuna bağlı sandıklarda yapılacak yeniden sayıma ilişkin açıklamada bulundu.
Buna göre komisyon, seçimlere katılan siyasi partilerin başvuruları temelinde ve kendi inisiyatifiyle 86 sandıktan gelen sonuçların yeniden sayılacağını bildirdi.
Ermenistan'da parlamento seçimlerinde oy sayım işlemi tamamlanırken, Başbakan Nikol Paşinyan'ın Sivil Sözleşme Partisinin 105 sandalyeden 61'ini elde ederek tek başına çoğunluğu sağladığı bildirilmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Tunus'ta temyiz mahkemesi, Nahda Hareketi'nin bazı yöneticilerine "devlet güvenliğine karşı komplo" suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis cezası verdi. Nahda, kararların siyasi saiklerle alındığını ve yargının muhalefeti tasfiye etmek için kullanıldığını belirtti.
ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi'nin (ICE) gözetiminden çıkarılan Haitili bir kadının ölümünün "cinayet" olarak kayıtlara geçmesi, kurumun göçmenlere yönelik uygulamalarına ilişkin sert eleştirileri yeniden gündeme taşıdı.
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ABD ile İran İslam Cumhuriyeti arasında yürütülen görüşmelerde bir barış anlaşmasına her zamankinden daha yakın olunduğunu ve sürecin 24 saat içinde tamamlanmasının beklendiğini açıkladı.
İngiltere’de Filistin yanlısı aktivistlere yönelik baskıların arttığı yönündeki eleştiriler sürerken, işgalci siyonist rejime ait silah üreticisi Elbit Systems’ın İngiltere’deki tesisinde gerçekleştirilen protesto eylemine katılan dört Palestine Action aktivistine ağır hapis cezaları verildi.