Esirler ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti, işgal rejiminin Ofer Hapishanesi'nde tutulan Filistinli esirlerin zor yaşam ve sağlık koşullarıyla karşı karşıya olduklarını ve gerçek bir açlık çektiklerini bildirdi.
Heyet bugün yaptığı açıklamada, avukatlarının bazı idari tutukluları ziyaret edebildiğini ve Ofer esirleriyle ilgili tanıklıklarını dinlediğini belirtti.
Beytlahim vilayetinden Yezin Ğanim ve Suheyb Hamamire, Ramallah ve El-Bire vilayetinden Enes Ubeyde ve Muhenned Haccici ve Cenin vilayetinden Abdülcebbar Cerrar isimli avukatların esirleri ziyaret edebildiklerini kaydetti.
Esirler avukatlara, kendilerine verilen yemeğin miktarının oldukça yetersiz ve kalite açısından kötü olduğunu, bu durumun kendilerinin zayıflamalarına ve kemiklerinin belli olmasına neden olduğunu, hastalıklara karşı zayıf kaldıklarını ve tıbbi ihmalkârlığın arttığını bildirdi.
Açıklamada, esirlerin kıyafet, temizlik malzemeleri ve diğer ihtiyaç maddelerinin eksikliğinden muzdarip oldukları belirtildi.
Heyetin açıklamasında, "Hapishanedeki tüm tutuklular ya yakalanma anında ya da gözaltı merkezlerinden hapishanelere taşınırken darp ve kötü muameleye maruz kaldı. Bunun yanı sıra, baskın birimlerinin de hücreleri ve bölümleri bastığı sırada her türlü işkenceyi uyguladı ve bu yüzden vücutlarında kırıklar, yaralar ve morluklar meydana geldi." denildi.
Heyet, uluslararası kurumların yetersiz kaldığı ve esirlerin durumunu sadece esir örgütlerinin raporları ve medya aracılığıyla takip ettikleri için hapishanelerdeki kötü ve aşırı durumların devam etmesinden endişe duyduğunu ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalcilerin Gazze Şeridi'ne yönelik 465 gündür devam eden saldırılarında şehid sayısı 46 bin 645’e, yaralıların sayısı ise 110 bini geçti.
Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanları, Filistin Yönetimi'nin Batı Şeria'da El Cezire kanalını yasaklamasını eleştirerek, bu kararı "ifade özgürlüğüne saldırı" olarak nitelendirdi.
Suriye'de Esad rejiminin devrilmesinin ardından kurulan yeni yönetimin Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Türkçe yaptığı paylaşımda, "Yeni Suriye'yi temsil etmek üzere Türkiye'ye ilk resmi ziyaretimizi gerçekleştireceğiz." dedi.
HAMAS'ın merhum lideri şehit Yahya Sinvar'ın naaşının işgal rejimi ile yapılacak bir esir takasıyla HAMAS'a teslim edilmesini talep etmesine rağmen, bu talebin kabul edilmeyeceğini yazdı.