Etiyopya'nın Afar bölgesinde volkanik patlamalar bildirildi

Etiyopya'nın Afar bölgesel hükümeti, bölgesel devletin dört noktasında volkanik patlamalar meydana geldiğini duyurdu.
Afar Bölge Turizm Bürosu'ndan yapılan açıklamada, daha az güçlü volkanik patlamaların özellikle turistik yerlere gelen yabancı ziyaretçilerin dikkatini çektiği belirtildi.
Büronun turizm kaynakları tanıtım ve pazar geliştirme direktörü Abdu Ahmed'in aktardığına göre, Salı gününden bu yana bölgenin jeolojik olarak en aktif bölgelerinden biri olan ana krater Erta Ale'nin 15 kilometrelik yarıçapındaki dört farklı noktada patlamalar meydana geliyor.
Patlamalarda herhangi bir turistin veya yerel halkın zarar görmediğini belirten yönetici, turistlerin nispeten hafif patlamaları ve patlayan volkanlardan yükselen dumanı izlediğini sözlerine ekledi.
Geçtiğimiz yılın Eylül ayı sonundan bu yana Awash Fentale dağlık bölgesinde sık sık değişen şiddette depremler meydana geldi. Depremler, uzmanlar ve yetkililerin sakinlik ve teyakkuz çağrısı yapması nedeniyle halk arasında endişeye yol açtı.
Etiyopya hükümeti, bu yılın ocak ayında, Afar ve Oromia bölgelerindeki deprem tehdidi nedeniyle 58 binden fazla vatandaşın geçici barınaklara yerleştirildiğini duyurdu.
Bölgedeki depremlerin çoğu orta şiddetteydi; bazılarının büyüklüğü 5 veya daha fazlaydı. Sarsıntıların bir kısmı, yaklaşık 150 km batıda bulunan Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa ve çevre bölgelerde de hissedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Başbakan Kâmil İdris’in atanmasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen, iki yılı aşkın süredir yürütmede oluşan boşluğu doldurması beklenen hükümetin hâlâ kurulmamış olması, bu hükümetin mevcut siyasi ve güvenlik koşullarında işlevselliğine dair soru işaretlerini artırıyor.
Suriye, Süveyda'da şiddetlenen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği çatışmaları sonlandırmak üzere bölgeye özel bir güç gönderileceğini açıkladı.
Siyonist rejimin ablukası altındaki Gazze'ye insani yardım götürme amacıyla yola çıkacak Özgürlük Filosu'nun yeni gemisi Hanzala, son hazırlıklarını tamamlayarak 20 Temmuz'da Gallipoli Limanı'ndan hareket edecek.
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs sorununa çözüm konusunda, “Güven inşa etmek adına adım adım ilerliyoruz ve Kıbrıs halkının yararına somut işler yapmak için gerekli koşulları oluşturduğumuzu düşünüyorum” açıklamasını yaptı.