Fas hükümetinin siyonist işgal rejimiyle işbirliği protesto edildi
Fas'ta on binlerce kişi, siyonist işgal rejiminin sözde Savunma Bakanı Benny Gantz'ın, ülkeyi ziyaret ederek askeri alanlarda bazı anlaşmalar imzalamasını protesto etti.
Normalleşmeye Karşı ve Filistin'e Destek İçin Fas Cephesi adlı sivil organizasyonun çağrısıyla 36 kentte düzenlenen gösterilere, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, insan hakları savunucuları ve vatandaşlar katıldı.
Katılımcılar, siyonist işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi faaliyetlerinin durdurulmasını ve Filistin halkının direnişine destek verilmesini istedi, işgalciyle işbirliğinin ihanet olduğunu, halkın bu işbirliğine karşı durması gerektiğini vurguladı.
Siyonist işgal rejiminin sözde Savunma Bakanı Benny Gantz'ın 2 günlük Fas ziyareti, bu ülkedeki muhtelif siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının sert tepkilerine ve eleştirilerine neden olmuştu.
Gantz'ın Fas'a davet edilmesine tepki gösteren Fas Ümmet Sorunlarına Destek Heyeti, siyonist işgalci bakanın ziyaretinin, siyonist katillerle ilişkilerin normalleştirilmesinin her türüne karşı çıkan Fas halkının iradesine tamamen aykırı olduğunu belirtmişti. Yapılan açıklamada, söz konusu anlaşmaların, topraklarını özgürlüğüne kavuşturmak ve bağımsız devletini kurmak için mücadele eden Filistin halkının mücadelesinin de hafife alınması anlamına geldiği dile getirilmişti.
Uluslararası Müslüman Âlimler Birliği tarafından yapılan açıklamada da "Birleşik Arap Emirlikleri ve Fas gibi ülkelerin işgalci siyonist rejimle işbirliği anlaşmaları imzalamaları ve pratiğe dönük adımlar atmada çılgınca koşmaları çirkin bir iştir ve şer'i açıdan da haramdır. Hazreti Ömer'in ve Salahaddin-i Eyyubi'nin ahitlerine ve Filistin halkının haklarına ihanettir." ifadesine yer verilmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri, Hürmüz Boğazı'nın batısında ABD'ye ait MQM-170 tipi insansız hava aracının elektronik harp operasyonuyla kontrol altına alınarak sağlam şekilde yere indirildiğini duyurdu.
ABD yönetimi, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde zorla çalıştırma faaliyetleriyle bağlantılı oldukları iddiasıyla Çinli biyoteknoloji şirketi BGI Group ile iştirakleri BGI Genomics ve MGI Tech'in ürünlerinin ülkeye girişini yasakladı.
ABD ve Japonya, Asya-Pasifik'te artan jeopolitik gerilimler ve Çin'e yönelik güvenlik kaygıları gerekçesiyle, Japonya'da gelişmiş orta menzilli havadan havaya füzelerin ortak üretimi için tesis kurulması konusunda anlaşmaya vardı.
Han Yunus’un El-Mevasi bölgesinde, Filistin Ekonomi Kurumu’na ait bir noktaya düzenlenen saldırıda şehit olan 4 kişinin naaşı gözyaşları arasında toprağa verildi.