Fas’ta Gazze’ye destek yürüyüşü

Fas’ın Tanca kentinde binlerce kişi, Gazze’ye destek vermek ve işgal rejiminin devam eden saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenledi.
Fas’ın kuzeyindeki Tanca kentinde Gazze ile dayanışma amacıyla geniş katılımlı bir yürüyüş gerçekleştirildi. Kentin farklı noktalarından bir araya gelen binlerce kişi, işgal rejiminin, işgal ve yıkım politikalarını protesto etti.
Yürüyüşte, Gazze’ye destek mesajları taşıyan pankartlar açıldı, Filistin bayrakları taşındı. Katılımcılar, işgal rejiminin saldırılarının sona erdirilmesini ve Filistin halkına yönelik devam eden “normalleştirme politikalarının” reddedilmesi gerektiğini vurguladı.
Göstericiler ayrıca, uluslararası topluma Gazze’de yaşanan insani felaket karşısında daha kararlı adımlar atma çağrısında bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İslami Direniş Hareketi (HAMAS), işgal rejiminin güney Lübnan’daki sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Lübnan halkıyla dayanışma mesajı verildi.
Filipinler'in kuzeyindeki Luzon Adası’nda sabah saatlerinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.
HAMAS, bombardımanda yıkılan tünel ve binaların altında kalan işgal esirlerin cesetlerine ulaşamadıklarını, işgalcilerin kurtarma ekipmanlarının Gazze’ye girişine izin vermemesi nedeniyle teslim sürecinin aksadığını açıkladı.
Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun, siyonist rejimin ülkenin güneyine düzenlediği hava saldırılarıyla ilgili olarak, "israilin tekrarlanan saldırıları, sahte güvenlik bahaneleriyle ulusal istikrarı zayıflatma girişimidir." dedi.